Foto: Shutterstock
Saldais ķiršu laiks ne vienam vien kārumniekam ir visgaidītākais vasarā. Taču, ja paredzēts no saldajām ogām gatavot kompotu vai kādu desertu, kur nepieciešami veseli ķirši bez kauliņiem, jādomā par to, kā tos iztīrīt. Kā to izdarīt veikli?

Ja mājās nav speciālā ķiršu kauliņu tīrītāja, talkā var ņemt irbulīti, ar kuru parasti tiek ēsti suši, un tukšu pudeli ar šauru kakliņu. Ķiršus pirms atkaulošanas nomazgā un noņem kātiņus. Tad ogu uzsēdina uz pudeles kakliņa un ar vieglu kustību izdur cauri irbulīša šaurāko galu.

Ķirša kauliņam vajadzētu viegli izslīdēt no ogas mīkstuma un iekrist pudeles dibenā. Ar šo paņēmienu ķiršus iztīrīsi no kauliņiem ne tikai veikli, bet arī bez liekas šmuces. Visi kauliņi sakritīs pudelē.

Skaties, kā to izdarīt:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!