Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gandrīz nekas nav gardāks un labāks par izcili sulīgu, aromātisku un vienkārši pagatavotu vistas krūtiņu pusdienās vai vakariņās. Varētu šķist – ko gan jaunu vistas krūtiņas pagatavošanā var atklāt. Izrādās, šefpavāri māk pārsteigt un atrod aizvien jaunus veidus, kā padarīt labāku tik ierasto produktu.

Izcilu garšu meklējumos uz Ostinas pilsētu Teksasā, ASV devušies Bonappetit.com autori, kuri, meklējot 10 labākos jaunos restorānus Amerikā, sastapušies ar restorāna "Dai Due" šefpavāru Džesiju Grifitu (Jesse Griffiths). Ko tad šefpavārs, kura restorāns specializējies tieši vistas ēdienu pagatavošanā, iesaka?

Izvēlies krūtiņu ar kaulu

Viens no sulīgu vistas krūtiņu noslēpumiem – gaļas gabalā atstāts kauliņš. Izvēloties krūtiņu, pavārs iesaka ņemt tādu, kurā palicis spārna kauliņš. Tādā veidā kauls palīdzēs saglabāt gaļā tās dabiskās sulas un porcija būs mazliet lielāka.

Atstāj ādu

Vēl viena lieta, kas palīdz pagatavot izcili gardu vistas krūtiņu, ir tās āda. Grifits iesaka cept vistas krūtiņu karstā pannā, sviestā vai eļļā, ar ādas pusi uz leju. Tādā veidā apceptā vista nebūs sausa. Vēl viens svarīgs gatavošanas padoms: kad vistas krūtiņa cepas, to dažas minūtes it nemaz nevajag aiztikt. Ļauj ādiņai apcepties un tā pati atleks no pannas, kad būs pietiekami gatava, lai gabaliņu grieztu otrādi.

Buljons sulīgumam

Kad vistas krūtiņas uz pannas apgrieztas otrādi, pievieno pannai pāris kausiņus buljona vai ūdens. Gaļa saglabāsies mitra, bet šķidrums radīs tvaikus. Tiklīdz gaļa ir viscaur gatava (pārgriežot nav sārts vidus), tā ņem to ārā no pannas. Tā nodrošināsies pret to, ka gaļa nebūs pārcepta un sausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!