Foto: Shutterstock
Līdz ar svaigāku garšu meklējumiem, aizvien aktuālākas kļūst arī svaigi spiestās citrusaugļu sulas. Tās noder salātu mērcēm, kokteiļiem, gaļas marinādēm, dārzeņu mērcītēm un citiem ēdieniem. Citronu sula ir klasika, tomēr vērts to dažādās receptēs aizstāt ar laima sulu, kas ēdienam piešķirs mazliet citu garšu. Kā no mazākā citrona "radinieka" laima izvilināt pēc iespējas vairāk sulas?

Tā kā laimi nereti ir ar cietāku miziņu nekā citroni, pēc taustes vien grūti saprast, kurš no veikalā esošajiem augļiem būs sulīgāks. Laimus, tāpat kā citronus, pirms sulas spiešanas var pavirpināt pret galdu vai citu cietāku virsmu, tādējādi nedaudz sašķeļot augļa mīkstumu. Taču viens no visefektīvākajiem trikiem ir laimu pirms sulas spiešanas sagriezt gluži kā ābolu.

Viss, kas jādara – jāsagriež tīrs laims tā, it kā tam vidū būtu serdīte, norāda "Lifehacker". Vispirms nogriez laima maliņu nedaudz nostāk no centra. Kad viena laima puse nogriezta, atkārto iepriekš izdarīto griezienu tāpat. Šajā reizē jau veiksmīgi redzēsi, kā veidojas laima serdīte. Kad nogrieztas četras laima daiviņas un atlikusi vien taisnstūraina serdīte, laiks spiest sulu.

Laima daiviņas vari pārgriezt uz pusēm, lai sulu varētu izspiest vēl labāk. Sulu spied, sakļaujot ar rokām kopā laima daiviņu, bet sulu tecini trauciņā. Kad no visām daiviņām sula izspiesta, ķeries klāt serdītei. No tās sulu izspied, serdīti savirpinot – katru galu uz savu pusi. Serdi izgriez gluži kā slapju dvieli, tādējādi izspiežot katru sulas lāsīti.

Noskaties video, lai šo tehniku apgūtu labāk:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!