Foto: Shutterstock
Tuvojoties grila sezonai, arvien vairāk meklējam jaunas grilēšanas tendences, jaunas garšas, produktus, veidus, kā marinēt, un kādas garšvielas izvēlēties. Liela daļa ražotāju jau gatavo garšvielu maisījumus ar norādēm liellopa gaļai, cūkgaļai, vistas gaļai vai zivīm. Tiesa, mazāk ir garšvielu maisījumu, kuri piemēroti dārzeņiem un, piemēram, baltajām zivīm. "Rimi" Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz nelielu ieskatu gaļas produktu tendenču, garšvielu un marinēšanas pasaulē.

Normunda Baranovska ieteikumi grila sezonas sākumam būs vienlīdz noderīgi gan dažādo gaļas veidu, gan arī zivju cienītājiem!

Gaļas izvēle un marinēšanas ilgums

Lai iemarinētos, gaļai būs nepieciešams no 12 stundām līdz trīs diennaktīm, atkarīgs no gaļas un tās audu blīvuma. Tītara un vistas gaļai būs nepieciešamas mazāks laiks marinēšanai, nekā, piemēram, liellopa vai jēra gaļai. Parasti zivis netur marinādēs ilgi, un marinādi neizvēlas pārāk skābu, jo grilējot zivs var izjukt. Tā vietā zivis var iemarinēt dažas (līdz 10) minūtes pirms to pagatavošanas.

Normunds Baranovskis stāsta: "Ir vēl viens variants – ar otiņu uzklāt marinādi grilēšanas laikā. Šāda tipa marinādēm tiek pievienots vairāk saldinātāja (medus, cukura vai kļavu sīrupa), lai veidotu karamelizētu un kraukšķīgu garoziņu. Šīs marinādes lieto ātri pagatavojamiem grila ēdieniem – zivs filejām, dārzeņiem un jau gatavai gaļai, piemēram, iepriekš novārītām cūkgaļas ribiņām, kas iemarinētas barbekjū mērcē."

Marinēšanas pamati nevainojami sulīgiem gaļas gabaliņiem

Foto: Shutterstock

Padomi un receptes pašgatavotiem grila garšvielu maisījumiem

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!