Foto: Shutterstock

Varētu šķist, kas gan tur tik sarežģīts – pagatavot putukrējumu. Kārtīgi jāsakuļ vien saldais krējums, kuram pievienotas dažas karotes cukura vai pūdercukura, stingrās jo stingrās putās, kuras pie reizes ir pietiekami gaisīgas saldā ēdiena pievienošanai. Taču arī šajā vienkāršajā mākslā ir savi paņēmieni, kas palīdzēs izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem, kad kumosā iekļuvušas, piemēram, nevēlamas citronu miziņas. Kā pagatavot gaisīgo saldumu tā, lai baltajā krēmā nebūtu ne drusciņas no pievienotajiem krikumiem, bet tiktu pievienota gan garša, gan aromāts?

Klasiskā variantā, putukrējumam, protams, var vienkārši pievienot šķipsnu smalki sarīvētas citronu miziņas, garšvielas vai zaļumu lapiņas. Taču tas var izbojāt saputotā krējuma tekstūru. Ir viens paņēmiens, kas palīdzēs saglabāt kā deserta vienmērīgo konsistenci, tā pievienoto bagātīgo garšu – saldā krējuma karsēšana.

Nelielu porciju saldā krējuma (aptuveni ¼ no tā, kas būs nepieciešams visas lielās porcijas pagatavošanai) ielej nelielā katliņā, uzkarsē, līdz tas ir vienmērīga siltuma, un ņem nost no plīts. Uzreiz pēc tam saldajam krējumam pievieno iecerētās garšvielas putukrējuma aromatizēšanai – citronu miziņu, maltus garšaugus (rozmarīnu kopā ar citronu miziņu, baziliku, ja putukrējumu ēdīs ar persikiem, vai piparmētru lapiņas, ja putukrējums tiks pasniegts ar šokolādes desertu) vai tējas lapiņas. Saldajam krējumam ar pievienotajām garšvielām ļauj ievilkties aptuveni desmit minūtes.

Cik daudz citronu miziņu, tējas lapiņu vai garšvielu pievienot? Uz nelielo daļu saldā krējuma pietiks ar divām ēdamkarotēm beramās tējas, pustējkaroti sarīvētas citronu miziņas vai divām ēdamkarotēm garšvielu.

Pēc tam, kad saldais krējums piesūcināts ar smaržīgajām piedevām, to nokāš caur sietiņu un lej bļodā. Saldo krējumu liek ledusskapī un atdzesē vismaz 30 minūtes. Kad uzlabotais saldais krējums atdzisis, vispirms sāk putot parastu saldo krējumu (ļoti aukstu, lai putukrējums būtu gaisīgs) tik ilgi, līdz tas sāk biezēt. Kad tas izdarīts, pievieno ar citronu miziņu, tējas lapiņām vai garšvielām piesūcināto saldo krējumu, cukuru garšai un visu saputo. Rezultātā tiks iegūts bagātīgas garšas putukrējums, kuru pievienot karstām kūkām, konservētiem persikiem, šokolādes brūnītim vai kādam citam desertam.

Pamēģini šo putukrējuma pagatavošanas knifu kādā no šīm Tasty.lv receptēm, pievienojot gaisīgo krēmu kūkai, ceptiem āboliem un daudz kam citam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!