Foto: Shutterstock

Kartupeļu salāti ir lieliska un sātīga alternatīva maltītēm, kurās kartupeļi tiek pievienoti vien kā piedeva. Sajaucot vārītu kartupeļu gabaliņus ar gardu mērci un citām sastāvdaļām, iegūsi kārtīgu maltīti, kas pabaros kā pusdienās, tā vakariņās. Kas jāņem vērā, lai kartupeļu salāti izdotos perfekti?

Piemēroti kartupeļi

Tā kā kartupeļu salātus pēc idejas ir paredzēts maisīt, tad salātiem vispiemērotākie būs gludie kartupeļi, kas nav miltaini un ļoti mīksti pēc vārīšanas. Šķirnes var atpazīt pēc to miziņas – tā būs gluda, pat vaskaina. Salātiem piemērotākie būs dzeltenie kartupeļi vai kartupeļi ar rozā miziņu.

Mērcei – ne tikai majonēzi

Lai kartupeļu salātu mērci padarītu mazliet vieglāku, neaprobežojies tikai ar majonēzi. Salātiem derēs arī skābais krējums un jogurts, piemēram, grieķu vai bezpiedevu. Garša varbūt nebūs tik pikanta, bet mērce noteikti veselīgāka. Pie reizes kartupeļu garšu var pastiprināt arī ar mazliet etiķa – novārītos kartupeļus mazliet apviļā etiķī, kamēr tie vēl karsti.

Pievieno garšaugus un pikantas sastāvdaļas

Kartupeļu salātiem raksturīga nedaudz pikanta garša, tāpēc izvēlies svaigus garšaugus un citas sastāvdaļas ar izteiksmīgu garšu. Piemēram, svaigus ķiplokus un sīpolus, kā arī marinētos gurķīšus. Kartupeļu salāti lieliski garšos, ja tiem pievienosi mazliet kaperus.

Ideāli izvārīti kartupeļi

Lai kartupeļu salāti nepārvērstos par haosu šķīvī, tos nepieciešams izvārīt ideāli mīkstus – galvenais, lai tie nebūtu ne par cietu, ne par mīkstu un nejuktu laukā. Pirms likšanas salātos, kartupeļus obligāti atdzesē – lai pasteidzinātu procesu, kartupeļus atdzesē zem auksta ūdens strūklas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!