Foto: DELFI
Vienkārša recepte, kā sevi iepriecināt sestdienas rītā. Nu, vai jebkurā citā rītā, kad ir vairāk brīva laika un ir vēlme pagatavot īpašākas brokastis. Šoreiz - bekons!

Pie mums bekona pagatavošanas un ēšanas tradīcijas īsti nav attīstījušās, to vien zinām kā speķi dažādos variantos. Savukārt rietumu pasaulē bekons ieņem lielu virtuves un kultūras daļu. Man jau sen arī gribējies pamēģināt, bet vienmēr biedējusi piņķerīgā krāmēšanās un potenciāli ļoti ķēpīgā (sprakstošo tauku dēļ) cepšana. Bet tad, gandrīz nejauši uzgāju "Bekona metodi" – "BaconMethod.com".

Tur nav nekādu garu pastāstu un bilžu un pamācību. Tikai pāris punkti. Izskatās vienkārši, tāpēc pamēģināju. Lūk, kas un kā:

Saliec bekona šķēlītes cepešpannā. Var lietot stikla vai metāla (šajā ieklāj cepampapīru).

Ieliec to visu cepeškrāsnī apmēram pa vidu.

Uzliec krāsni uz 205 grādiem (200 arī būs labi).

Uzliec taimeri uz 20 minūtēm. Var paturēt minūti ilgāk vai izraut mazliet ātrāk, taču ne vairāk kā 1-2 minūtes uz katru pusi.

Izvelc pannu no cepeškrāsns, saliec bekonu uz šķīvja (var šķīvī ieklāt salveti, lai tā uzsūc liekos taukus).

Izbaudi vislabāko, kraukšķīgāko, garšīgāko bekonu!

Nopietni, tas ir tik vienkārši! 20 minūtes un tev ir perfekts bekons brokastu omletei, sviestmaizei utt.

Liekot krāsnī pannu, to nevajag apsegt - tauki nešļakstās, viss notiek rāmi un mierīgi.

Tā lūk! Dodies uz veikalu, atrodi bekonu (tas var nebūt viegli, jo kā jau teicu – pie mums tas nav modē, bet kaut ko vienmēr var atrast) un iepriecini sevi šajās brīvdienās. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!