Taivāniešu virtuvei raksturīgi ir tas, ka lielā daudzumā tiek gatavotas tieši jūras veltes. Tas skaidrojams ar to, ka Taivāna atrodas uz salas, ko ieskauj ūdeņi, tāpēc jūras veltes ir viens no šīs valsts iedzīvotāju uztura stūrakmeņiem. Šoreiz "Vairāk saules" šefpavārs Endijs Bērziņš "Hobiju domnīcā" rāda un māca, kā pagatavot pikantas un saldskābas jūras veltes taivāniešu gaumē.

Bagātīgais jūras velšu kokteilis sastāv no tīģergarnelēm, kalmāriem, astoņkājiem, svaigiem dārzeņiem, karija mērces un citām gardām piedevām. Šāda gatavošanas maniere raksturīga arī japāņiem, ķīniešiem un citiem Āzijas virtuvju pārstāvjiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • tīģergarneles;
  • jūras velšu maisījums;
  • 70 g kokosriekstu piens;
  • 15 g karija pasta;
  • citronzāle;
  • 20 g lociņi;
  • cukīni;
  • čili;
  • sīpols;
  • pupiņu dīgsti;
  • sojas mērce;
  • 5 g zivju mērce;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 20 g ingvers
  • šķipsna cukurs.

Tīģergarneles attīra no čauliņām un izgriež astītes. Kalmāru sagriež gredzenos, smalkāk sagriež arī astoņkājus un tinteszivis. Smalki sakapā lociņus un ķiplokus. Pārējos dārzeņus sagriež sīkākos gabaliņos, ingveru sagriež lielākās ripiņās – tas maltītei piedos vien garšas niansi un aromātu.

Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, jārīkojas ātri, jo maltīte vokpannā jāgatavo vienā elpas vilcienā. Pannā ielej eļļu un apcep tajā garneles. Tad pievieno ķiplokus, čili, sīpolus, ingveru, cukīni, zaļumus un, veikli maisot, apcep. Tad pievieno karija pastu, cukuru, pārējās jūras veltes, zivju mērci, sojas mērci un kokosriekstu pienu. Visu apcep, samaisa un pasniedz uzreiz, kamēr maltīte vēl karsta.

Skaties "Hobiju domnīcu" ik sestdienu pulksten 22, kanālā 360TV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!