Foto: Shutterstock
Tā kā mājas cepumu gatavošanas sezona rit pilnā sparā, šajā laikā nākas domāt par to, kā tad panākt, lai paša gatavotie cepumi būtu visideālākās formas. Protams, var izmantot cepumu formiņas, bet tā nereti tiek laista zudumā daļa mīklas, kas paliek kā atgriezumi. Lūk, vienkāršs triks, kas palīdzēs sagatavot ideāli apaļus cepumus, nelaižot zudumā ne kripatiņas mīklas!

Kad pagatavota izvēlētā cepumu mīkla (jānorāda, ka derēs tikai tāda, kas neizplūst un ir līdzīga smilšu mīklai, iesaka vietne "Better Homes and Gardens"), no tās izveido garenas desas formu. Virpinot pa virsmu, panāk to, ka formā uztaisītā mīkla patiešām būtu ar gludām, apaļām malām. Kad tas paveikts, mīklu ievīsta cepampapīra vai pārtikas plēves sloksnē, gluži kā to darītu ar konfekti vai saldo desu.

Pēc tam mīklu nepieciešams paturēt ledusskapī – tad to varēs pateicīgāk sagriezt. Glabāšanai noderēs kāds cilindra formas trauks, jo tad mīklas "desa" nenosēdīsies. Mīklu patur ledusskapī apmēram stundu. Pēc tam izvīsta no papīra un liek uz virtuves dēlīša. Ar nazi vai zobu diega palīdzību to sagriez tik platās šķēlītēs, cik biezus vēlies iegūt cepumus.

Foto: Shutterstock

Sagrieztās ripiņas saliec ar nelieliem atstatumiem uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un cep cepumus, kā norādīts izmantotajā receptē. Ja vēlies, cepumu maliņas vari padarīt īpašākas un mīklu pirms likšanas ledusskapī apviļā, piemēram, sasmalcinātos riekstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!