Foto: Shutterstock

Kraukšķīgās magoņu sēkliņas bieži tiek izmantotas konditorejā, ar tām pirms cepšanas pārkaisot cepumus, bulciņas un citus izstrādājumus. Magones noderēs arī garda maizīšu, strūdeles vai kliņģera pildījumam, tādēļ šoreiz stāstīsim, kā pareizi sagatavot magoņu masu, lai tā būtu sulīga un ar izteiktu magoņu garšu.

Iesākumā magoņu sēkliņas liec katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni, lai tās būtu pilnīgi pārklātas ar šķidrumu. Ļauj magonēm uzbriest 20-30 minūtes, tad ūdeni nolej, pievieno magonēm ēdamkaroti sviesta, cukuru pēc garšas un pārlej ar pienu (2 daļas magoņu, 1 daļa piena) un vāri uz pavisam nelielas uguns, līdz masa sāk sabiezēt. Lai masa būtu īpaši krēmīga, īsi pirms vārīšanas beigām iemaisi tajā olas dzeltenumu. Gatavo magoņu krēmu atdzesē un izmanto pēc nepieciešamības.

Gardu magoņu pildījumu var pagatavot arī bez piena produktu pievienošanas. Magoņu sēkliņas ber katlā un pārlej ar verdošu ūdeni (1 daļa magoņu, 2 daļas ūdens). Ļauj magonēm uzbriest 20-30 minūtes, tad liec katliņu uz plīts un karsē magones vēl 20 minūtes. Lieko šķidrumu nokās un magoņu masu ar rokas blenderi sablendē, sagrūd piestā vai izmal caur gaļas mašīnu, pievienojot cukuru pēc garšas.

Foto: Shutterstock

Īpaši izcilam rezultātam – gatavajai magoņu masai vari pievienot iepriekš stiprā melnajā tējā izmērcētas rozīnes vai aprikozes.

Magoņu masu vari izmantot gan klasisko magoņmaizīšu (recepte – te), sulīga kliņģera (recepte – te), trauslas strūdeles (lūk, šeit atradīsi noderīgus padomus) gatavošanai, gan vienkārši ziest uz baltmaizes vai pildīt plānajās pankūkās un baudīt, piestrebjot aukstu pienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!