Foto: Shutterstock

Brīvdienās cepi gardumus ar svaigo raugu, bet nu atlikusi puse no rauga kubiņa paciņas? Lūk, daži padomi, kā uzglabāt svaigo raugu, lai tas tik ātri nesabojātos!

Tā kā raugs ir specifisks produkts, lai panāktu to, ka kubiņš būtu lietojams ilgāku laiku, jāparūpējas par to, lai tam būtu nepieciešamie uzglabāšanas apstākļi. Raugu rūpīgi ievīsti iepakojumā, bet vēl labāk būs, ja to ieliksi cieši noslēgtā traukā. Tad raugu var glabāt ledusskapī pat divas nedēļas.

Pārtikas plēvē ietītu raugu (vai speciālā, cieši noslēdzamā maisiņā) drīkst likt arī saldētavā. Tad šo raugu drīkst glabāt pat gadu. Kad atkal nepieciešams izmantot, raugu izņemt no saldētavas un mazliet atlaidina. Ja raugu saldē, jāatceras tas, ka jo ilgāk tas atrodas saldētavā, jo mazāk aktīvs būs brīdī, kad to atkal izmantosi, tāpēc rēķinies ar to, ka atsaldētā rauga nepieciešamo porciju, iespējams, vajadzēs palielināt.

Vēl viens paņēmiens – rauga glabāšana vakuumā. Vakuuma efektu var panākt arī bez speciāliem aparātiem. Vienkārši iespied svaigo raugu glāzē, lai tas būtu sablīvēts, bet glāze līdz pusei pilna. Glāzi apgāz otrādi un uzliec uz šķīvīša, kura pamatnē ieliets pavisam nedaudz ūdens. Tā tiks panākts vakuuma efekts, bet raugs saglabāsies svaigs un neizkaltīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!