Foto: Shutterstock
Ziema ir tas laiks, kad citrusaugļu sezona rit pilnā plaukumā. Šī iemesla dēļ jāsteidz izmantot izdevība un jābauda tie svaigā veidā, cik vien iespējams. Bet, lai maltīti padarītu nedaudz estētiskāku, iemācies citrusaugļus – apelsīnus, greipfrūtus, citronus – sadalīt skaistās daiviņās!

Šim darbiņam tev vajadzēs tik vien, kā asu nazi, virtuves dēlīti un pašus augļus. Sāc ar augļa abu galu nogriešanu – apmēram puscentimetru biezu mizas šķēli atgriez ar nazi. Tad nosēdini augli, lai tas turētos vertikāli un turpini ar nazi griezt miziņu visapkārt auglim. Griez tā, lai tiktu nogriezta miza ar visu balto mizas mīkstumu.

Pēc tam, kad auglim nogriezta miziņa, ķeries pie daiviņu izgriešanas. Ar nazi veic iegriezumus līdz ar daiviņu atdalošo membrānu. Un tā, līdz visas daiviņas apkārt auglim izgrieztas. Protams, tu augli vari izlobīt tāpat, atstājot membrānas, bet tās nav visai gardas un salātos vai brokastu putrā neizskatīsies pievilcīgi.

Padoms: lai saglabātu citrusaugļu sulu, sadalīšanu daiviņās veic virs bļodas, un sula satecēs tajā. Tāpat sulu vari izspiest no citrusaugļa membrānas "skeletiņa". Sulu pēc tam vari piejaukt salātu mērcei vai izmantot kur citur.

Skaisti izgrieztās apelsīnu, greipfrūtu vai citronu daiviņas pēc tam vari kārtot veselīgos salātos. Tāpat daiviņas noderēs kā ātra uzkoda starp ēdienreizēm vai papildinājums brokastu putrai. Bet ļoti skaistu pielietojumu daiviņām vari atrast desertos, dekorējot ar tām, piemēram, kūkas.

Noskaties video, kā raiti paveikt šo darbiņu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!