Foto: Shutterstock

Līdz ar pirmajām ziemas vēsmām un sakritušajām sniegpārslām daudzās virtuvēs ingvers kļūst par pastāvīgo iemītnieku. To baciļu aizbaidīšanai varam pagatavot karstā tējā vai vienkārši pierīvēt klāt kādai ķirbju zupai. Bet, kur uzglabāt iesākto ingvera saknes gabaliņu, lai to varētu izmantot pat pāris nedēļas?

Viens no veidiem, kā uzglabāt svaigo ingvera gabaliņu, kas vēl nav nomizots – likšana aizvelkamā plastmasas maisiņā. Ingvera gabaliņu ieliek maisiņā, izspiež visu gaisu no tā un stingri noslēdz. Pēc tam to liek ledusskapja dārzeņu atvilktnē. Bet, ja no ingvera nogriezts kāds gabaliņš un tas ir atsegts, tad griezuma vietu pirms likšanas ledusskapī labāk noslaucīt pavisam sausu, iesaka Thekitchn.com.

Taču tas nebūt nav vienīgais veids, kā uzglabāt ingveru. To vēl var iemērkt degvīnā (arī šerijā, sakē vai kādā citā stiprajā alkoholā), cieši noslēdzot trauku, un glabāt ledusskapī pat astoņas nedēļas, vēsta Finecooking.com. Šeit gan jāņem vērā, ka ingvera uzglabāšana alkoholā var krietni mainīt tā garšu, tāpēc šādu ingveru nāksies izlietot vien siltajos ēdienos.

Vēl ingveru var saldēt – veselu un nemizotu, sarīvētu, sagrieztu gabaliņos vai šķēlītēs. Šādi uzglabātu ingveru var izlietot pat vairāku mēnešu garumā. Pirms saldēšanas gan ingvers ir jānoslauka sauss, lai neveidotos ledus kristāliņi. Kā arī ingveru ieteicams saldēt cieši noslēgtā plastmasas traukā, aizvelkamā maisiņā vai burciņā.

Izvēlies kādu no gardajām Tasty.lv receptēm un pagatavo ingveru jau šodien!

Kraukšķīgie kukurūzas pārslu un ingvera cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.

Lasīt vairāk

Gandrīz 2000 gadu sena tējas recepte pret gripu

Šī gandrīz divus tūkstošus gadu senā tējas recepte nāk no Trīs karaļvalstu perioda Ķīnā, un tās pamatā ir Tao zaļā tēja.

Lasīt vairāk

Ābolu smūtijs ar ingveru

Foto: mosfood

Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.

Lasīt vairāk

Karstais dzērveņu kokteilis, kas aizdzen saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.

Lasīt vairāk

Teļa gaļa ar žāvētiem augļiem podiņā

Foto: Shutterstock

Fantastiski sulīgs un aromātisks Marokas stila sautējums. Tā gatavošanai var izmantot keramikas podu, tadžīnu vai čuguna sautējamo katlu. Svarīgs ir trauks, kuru var noslēgt ar vāku, tādējādi iesprostojot tvaiku pie sautējuma.

Lasīt vairāk

Sildošā brieža gaļas zupa ar rožu kāpostiem

Sildoša briežu gaļas zupa vēsākam laikam. Tasty.lv rudens zupu konkursam to iesūtījusi lasītāja Daiga. Šī zupiņa ir sātīga un sildoša, norāda Daiga.

Lasīt vairāk

'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.

Lasīt vairāk

Ātrie ingvera cepumi

Foto: Vida Press

Cepumi ar Ziemassvētku garšu. Tie nedaudz atgādina piparkūkas, tomēr nav tik pikanti. Vienkāršos un ātri pagatavojamos ingvera cepumus vari uzlabot ar marmelādes, krēma vai putukrējuma kārtiņu, bet arī bez tā visa tie garšo lieliski.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un medus dzēriens ar ingveru

Rudens ir laiks, kad nepieciešams stiprināt organismu, un tieši maltītes dažādošana un papildināšana ar vitamīniem bagātiem produktiem, kā arī tējām un karstajiem dzērieniem palīdzēs stiprināt imunitāti un "uzlādēt" enerģiju. Veselīgu dzēriena recepti iesaka Jūrmalas restorāna 36. līnija īpašnieks, šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Lasīt vairāk

Vistas krūtiņa sinepēs un medū

Tie, kuri jau ilgāku laiku seko līdzi manam kulinārajam blogam, zina, ka virtuvē esmu ļoti radoša. Lazanjas zupa, makaronu un siera zupa, salātu pica, bekons šokolādē... Bet ir tādas reizes, kad es vēlos gatavot kaut ko pavisam vienkāršu. Kaut ko tādu, kas neprasa braucienu uz lielveikalu, jo visi nepieciešamie produkti jau ir mājās. Kaut ko tādu kā šī vistas krūtiņa medū un sinepēs.

Lasīt vairāk

Ingvera tēja

Foto: iStock

Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!

Lasīt vairāk

Sildošā burkānu biezeņzupa ar ingveru

Foto: iStock

Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!