Foto: Shutterstock
Pavasaris pavisam noteikti ir lociņu laiks – uz palodzēm podiņos iebakstīti sīpoli, no kuriem spraucas ārā zaļie gardumi, bet maltītēm tos cenšamies pievienot arvien biežāk. Ja sīpollokus uz savas palodzes pats neaudzē, bet gan pērc buntītes veikalā vai tirgū, tad aktuāls būs jautājums par to, kā tad zaļumus pareizi uzglabāt, lai tie pēc divām dienām jau nebūtu apvītuši. Lūk, daži ieteikumi, lai lociņi ilgāk būtu svaigi!

Viens no paņēmieniem – lokus ielikt kastītē, kurā izklāts mitrs papīra dvielis. Vienkārši ieliec traukā pārlocītu papīra dvieļa sloksni, uzpilini nedaudz ūdens, lai tas būtu mitrs, bet pārlieku nemirktu ūdenī, un tad virsū izkārto lokus. Kastītei uzliec vāku un liec to ledusskapī. Šādi uzglabāti loki būs svaigi vairākas dienas, jo mitrums neļaus tiem izkalt.

Bet, ja vēlies, lai loki saglabātu savu svaigumu pat ilgāk nekā nedēļu, nāksies tos likt vertikāli burciņā. Tāpat kā audzējot lokus pašam, arī pirktos sīpollokus, ja tiem vēl nav nogriezta saknīšu daļa, vari glabāt ledusskapī burciņā, kurā ieliets mazliet ūdens, iesaka "Cook's Illustrated". Kā atklājuši izdevuma virtuves eksperti, sīpollokus ieliekot burciņā, nepieciešams neliels daudzums ūdens, kas nosegtu tikai saknītes. Lokiem virsū uzliec aizspiežamu plastmasas maisiņu, nenostiprinot to pārāk stingri, lai paši loki neapkaltu aukstumā, bet būtu mitrumā. Ja ūdeni nomaina ik pēc trim dienām, sīpolloki svaigi saglabājas pat divas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!