Foto: Shutterstock

Visvieglākais veids, kā pabrokastot, šķiet, ir apgrauzdēt baltmaizes vai graudu maizes šķēlīti tosterī, un apziest to ar sviestu, ievārījumu vai svaigo sieru. Bet ir sastāvdaļas, kuras uzlikt uz savas brokastu maizītes, lai tā būtu vēl garšīgāka. Šādi papildinājumi grauzdiņam kļūs par ērtu veidu, kā pamieloties darbā pusdienu pārtraukumā.

Krēmīgais svaigais siers ir viena no pateicīgākajām lietām, kuru uzsmērēt uz apgrauzdētas maizes, lai pamielotos. Taču, tas vēl labāk garšos, ja krēmsieru apbērsi ar spinātu vai rukolas lapiņām, pa virsu liekot ķiršu tomātu pusītes, vai lielo tomātu šķēles. Tagad, kad jau sācies redīsu laiks – liec uz maizītēm arī to. Apkaisi visu ar sēkliņu maisījumu, nedaudz pipariem un sāli, un tas būs gardākais grauzdiņš, ko būsi baudījis!

Vēl viens auglis, kas padarīs apgrauzdēto maizes šķēlīti par kārtīgu maltīti, ir avokado. Avokado ir pateicīgs izsalkuma aizgainītājs, kā arī tas neliks justies badā vēl kādu laiciņu pēc šādas maizītes baudīšanas, jo tas nerosina apetīti. Samīci avokado mīkstumu ar dakšiņu tieši uz grauzdiņa, un liec virsū visu, ko kārojas. Var apslacīt avokado biezeni ar olīveļļas pilieniem un uzkaisīt pa virsu saberztas mandeles. Vēl jo garšīgāk būs, ja pa virsu liksi mīksti novārītas olas šķēlītes vai Fetas sieru.

Bet, ja gribas brokastīs ko saldāku, ņem to pašu svaigo sieru, apzied maizīti, svaigajam sieram pa virsu liec, piemēram, ābolu vai banānu šķēlītes, zemenes un apber ar pavisam nedaudz magoņu sēkliņām. Tavas saldās brokastis vai fiksās pusdienas birojā gatavas!

Iedvesmai piedāvājam arī dažas receptes no mūsu plašās kolekcijas:

Baklažānu un tomātu crostini

Foto: PantherMedia/Scanpix
Baklažānu un tomātu crostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.

Lasīt vairāk

Pannā ceptas karstmaizītes

Foto: Shutterstock
Pannā ceptās siermaizītes sanāk vidiņā mīkstas, bet no apakšpuses - viegli kraukšķīgas, sola receptes autore. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Tunča crostini

Foto: PantherMedia/Scanpix
Tunča crostini - īpaši garda uzkoda.

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Foto: Vida Press
Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušās slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

Vistu aknu pastētes uzkodu maizītes jeb 'crostini'

Crostino ir tipiska itāļu uzkoda, ko gatavo no nelielas grauzdētas maizes šķēles (parasti - ciabatai) ar dažādām piedevām - šķiņki, pastēti, pesto, tomātiem u.t.t.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!