Foto: Shutterstock
Cepti kartupeļi vēdekļa formā uz šķīvja izskatās tik kārdinoši un vizuāli efektīvi, protams, tie ir arī ļoti garšīgi. Tomēr, lai šos kartupeļus sagatavotu vienkārši un ātri, vienlaicīgi perfekti glītus, noderēs daži vērtīgi padomi.

Kartupeļu cepšanai šādā formā vēlams izvēlēties slaidus, ovālus kartupeļus. Protams, var cept šādā veidā arī apaļus kartupeļus, bet tie neizskatīsies tik efektīvi. Jaunos kartupeļus var cept ar visu miziņu, nobriedušos kartupeļus vispirms nomizo.

Kartupelim nogriež vienu garo, plato sānu, lai veidotos plakana pamatne, uz kuras nogulda kartupeli. Kartupeli ieliek starp diviem Āzijas ēdienu koka irbulīšiem (vai diviem skaliņiem), lai griežot apturētu nazi un lai tas neizskrietu cauri kartupelim līdz galdam, kad to griezīs šķēlēs (vēdekļa lapiņās).

Kartupeli sagriež plānās šķēlēs līdz irbulīšiem. Nelielā katliņā sakarsē olīveļļu kopā ar ķiploka daiviņu un rozmarīna zariņu (vai timiāna zariņu). Eļļu mirkli pavāra, lai tā uzsūktu visus gardos aromātus. Tikmēr sagatavo dziļu cepamo pannu, to izklājot ar cepamo papīru.

Pannā liek sagatavotos kartupeļus un aplaista tos ar eļļu, kartupeļu vēdekļus paverot, lai eļļa varētu iekļūt starp šķēlītēm. Apkaisa kartupeļus ar sāli, melnajiem pipariem un liek karstā cepeškrāsnī, kas sasildīta līdz 180°C, un cep apmēram stundu.

Pasniegšanai sakapā kādus zaļumus, katliņā, kurā karsējās eļļa, kausē sviestu. Kad kartupeļi gatavai, tos ar kulinārijas otu apsmērē ar sviestu, apkaisa ar zaļumiem. Pasniedz.

Noskaties jauko video, cik vienkārši sagatavot kartupeļus cepšanai vēdekļa formā, ja zina dažus trikus.

Varbūt tu vēlies kartupeļus cept nedaudz savādāk? Piedāvājam septiņas idejas ceptiem kartupeļiem visdažādākajām gaumēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!