Foto: Shutterstock
Uzkodu piedāvājumā bāros, krodziņos nereti uzmanību pievērš sīpolu gredzeni, kas gluži kā čipsi neļauj apstāties pie pirmā kumosa – gribas vēl un vēl, un dažreiz jau arī vajag ļauties šim kārdinājumam. Sīpolu gredzenus var dabūt ne tikai sabiedriskās ēstuvēs, bet var arī mājās pagatavot dievīgi gardus – lūk, padomi, kā to īstenot!

Sīpolu gredzenu gatavošanai vajadzēs lielos, bālos sīpolus, jo no tiem izdosies pagatavot gana lielus gredzenus. Kad sīpols sagriezts biezās ripās, atdali katru ripiņu atsevišķi, lai būtu vieglāk apviļāt mīklā un panējumā.

Sagrieztos sīpolu riņķus liec aukstā sālsūdenī uz 30 minūtēm ievilkties.

Pa to laiku sagatavo mīklu – bļodā ber miltus, piparus, paprikas pulveri, sāli un tējkaroti sodu, lai mīkla būtu pufīgāka. Pielej aukstu alu un samaisi, lai izveidojas pankūku mīklai līdzīga mīkla. Alu var aizstāt arī ar aukstu gāzēto minerālūdeni vai kādu citu aukstu limonādi.

Sīpolus pa vienam iemērc mīklā, tad apviļā rīvmaizē un liec cepties karstā eļļā dziļā pannā vai katliņā.

Vislabāk apviļāt pa vienam sīpolu riņķītim, salikt tos uz lēzena šķīvja vai dēlīša, un tad vienlaicīgi vārīt eļļā 3-6 sīpolu gredzenus.

Ar eļļu nevajag skopoties, jo te vajadzīgs, lai sīpolu gredzeni peld eļļā, tāpat svarīgi, lai eļļa būtu kārtīgi sakarsēta. To var pārbaudīt, nelielu pikuci mīklas ielejot eļļā – ja mīkla ātri apraujas zeltaina, eļļa ir pietiekami karsta, bet, ja tā izplūst, eļļa vēl nav gatava fritēšanai.

Pēc fritēšanas sīpolu gredzenus liec uz režģa vai arī uz papīra salvetēm, lai notecētu liekā eļļa.

Pasniedz ar pašgatavotu jogurta mērci, majonēzi, krējumu vai kečupu.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!