Foto: Shutterstock
Krēmīgs, sulīgs un teju mutē kūstošs olu kultenis ir viens no gardākajiem un ātrāk pagatavojamiem brokastu ēdieniem. Papildinot to ar dažādām piedevām, kulteni var celt galdā ne vien brokastīs, bet arī jebkurā citā ēdienreizē, kad gribas mieloties ar ko gardu, sātīgu, bet tai pat laikā ātri pagatavojamu. Lai arī šķiet, ka šis ēdiens ir tik vienkāršs, ka to būtu pa spēkam uztapināt pat neprašam, tomēr nereti gala rezultāts sagādā pamatīgu vilšanos, jo olu gabaliņi ir vai nu pārāk sīksti un gumijoti vai – gluži pretēji – kultenis atsulojas, zaudējot gan garšu, gan kārdinošo izskatu. Šoreiz skaidrosim, kā izvairīties no biežāk pieļautajām kļūdām, lai šis ēdiens vienmēr izdotos nevainojams, un ieteiksim, kā kulteni izmantot mazāk ierastos, bet ļoti garšīgos veidos.

Kā skaidro "Real Simple" speciālisti, viena no biežāk pieļautajām kļūdām ir olu kulteņa maisīšana, tiklīdz tas uzliets uz pannas. Olām jāļauj vismaz 5 sekundes apcepties, gluži kā omletei. Tiklīdz masa sāk nedaudz sarecēt, ir īstais brīdis sākt maisīšanu. Jāņem vērā, ka panna nedrīkst būt pārāk karsta, jo tad sasniegt cerēto rezultātu neizdosies.

Šajā padomrakstā uzzināsi, kādas ir citas iesācēju tipiskākās kļūdas, gatavojot kulteni.

Vai zināji, ka piedeva, kas neļaus kultenim saplakt un saturēs krēmīgi gardos olu kunkulīšus ir kukurūzas vai kartupeļu ciete? Turklāt ciete ne tikai uztur kulteņa masu, tā neļauj olai tik ātri sadegt un kļūt sausai, gumijotai un nebaudāmai. Citiem vārdiem – tā nodrošina olas krēmīgumu, nepieļaujot tās pārcepšanos. Izmēģini un salīdzini!

Lai noskaidrotu, cik daudz cietes jāpievieno kultenim, un kurā brīdī tas darāms, izlasi šo padomrakstu.

Klasiskais salikums – kultenis ar apceptu bekonu un grauzdiņu – nav vienīgais veids, kā izmantot šo ēdienu. Tu vari iet soli tālāk un izmantot ceptas, sakultas olas arī citu garšīgu ēdienu pagatavošanai.

Ja vēlies uzzināt, kādi ir 10 mazāk ierasti kulteņa izmantošanas veidi, padomrakstu atradīsi te.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!