Foto: Shutterstock

Čuguna pannas ir vienas no labākajām, lai pagatavotu garšīgu ēdienu. Tās ir biezas un labi uztur siltumu. Tās var izmantot uz plīts virsmas un pēc tam uzreiz pārlikt cepeškrāsnī. Tomēr čuguna panna neder visiem ēdieniem un, lai nesabojātu ēdienu, kā arī savu brīnišķīgo pannu, būtu jāzina, kurus ēdienus drīkst un kurus nedrīkst gatavot šajā pannā. Uz šo jautājumu atbild portāls Rodale's Organic Life autori.

Tomātu mērce

Čuguna pannā nebūtu vēlams gatavot skābus produktus, piemēram, tomātus. Tie var ne tikai sabojāt pannas taukvielu oderīti, bet arī pašu pannu. Bet vēl sliktāka būs pannā gatavotā tomātu mērce - tā garšos pēc metāla, īpaši, ja mērce čuguna pannā būs gatavota stundām ilgi.

Cepta gaļa vīna marinādē

Deserti

Arī daudzi deserti sanāk īpaši labi, ja lieto čuguna pannu. Pankūkas vai maize iegūst īpaši kraukšķīgu garoziņu, desertu var sākt gatavot uz plīts virsmas un pabeigt cepeškrāsnī, nemainot trauku. Tomēr, ja tiek cepts deserts ar kaut ko skābu, reakcija, kas veidosies starp ogām un čugunu, sabojās desertu.

Foto: Shutterstock

Omletes

Lai čuguna pannā ceptu omletes, tai ir jābūt ļoti labi sagatavotai - oderētai ar taukvielu slānīti. Tiem, kuriem ir šādi perfekti sagatavotas čuguna pannas, nebūs problēma izcept omleti, bet tiem, kuriem panna nebūs perfekti sagatavota, omlete lips un piecepsies pie pannas virsmas. To nevarēs apgriezt apkārt, un ola burtiski pielīmēsies pie pannas. Pirms cep omleti, novērtē, cil labi esi sagatvojusi savu pannu.

Zivis

Līdzīgi kā cepot olas, ja panna nebūs ideālā darba kārtībā, zivis piecepsies pie pannas pamatnes un tās nebūs iespējams, nesaplosot gabalos, noņemt un pasniegt.

Protams, visi šie punkti neattiecas uz emaljētām čuguna pannām, bet tos vajadzētu atcerēties, lietojot melno čuguna pannu. Piedāvājam 12 čuguna pannai drošus ēdienus, kuri izdosies arī, ja oderējums būs nedaudz nomazgājies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!