Foto: Shutterstock

Konservētas pupiņas ir viens no tiem produktiem, kuru vērts glabāt virtuves skapītī, lai tās vienmēr būtu pa rokai. Pupiņas papildinās ne vien vienkāršus salātus un zupas, bet arī sautējumus, sacepumus un daudzas citas maltītes. Pirms pupiņu pievienošanas maltītei tās gatavošanas laikā gan ir dažas lietas, kas jāņem vērā.

Ierasts, ka pēc konservēto pupiņu bundžas atvēršanas mēs tās uzreiz pievienojam salātiem, zupai vai sautējumam. Taču tā gluži nevajadzētu darīt. Lūk, vēl piecas lietas, kuras darām aplam, gatavojot konservētas pupiņas.

Pupiņas netiek noskalotas

Pēc tam, kad konservētu pupiņu bundža ir atvērta, mēs tās nenoskalojam. Bet to vajadzētu darīt. Kā norāda "Thekitchn" kulinārie speciālisti, konservēto pupiņu šķidrumā ir ļoti daudz cietes un nātrija, kas ēdājiem nenāk par labu. Tāpēc, pirms pievienošanas maltītei, konservētās pupiņas kārtīgi nokās un noskalo zem ūdens strūklas.

Lieka sāls pievienošana

Tā kā konservētās pupiņās jau ir nātrijs, papildu sāls nav nepieciešams. Gatavojot konservētās pupiņas, nogaršo – ja tās ir sāļas, salātiem vai sautējumiem vēl vairāk sāls nebūs nepieciešams.

Par maz pupiņu

Reizēs, kad recepte pieprasa iepriekš izmērcētas kaltētās pupiņas, tās var aizvietot ar konservētām pupiņām. Bet ar vienu noteikumu – izmanto divreiz vairāk konservēto pupiņu, nekā vārīto. Piemēram, ja recepte pieprasa krūzi kaltētu pupiņu, būs nepieciešamas divas krūzes konservētas pupiņas.

Pirms cepšanas pupiņas netiek nosusinātas

Ja konservētās pupiņas izmanto receptē, kuru jāgatavo cepeškrāsnī, pirms pievienošanas pārējām sastāvdaļām tās ir kārtīgi jānosusina. Tas nepieciešams, lai pupiņas saglabātos kraukšķīgas un apetītlīgas.

Pāri palikušās pupiņas tiek glabātas bundžā

Ja pēc gatavošanas pāri palikusi ir puse no konservētajām pupiņām, tās nevajadzētu glabāt turpat bundžā. Ledusskapī pupiņas tikai uzņems metāla garšu un būs mazāk garšīgas. Pāri palikušās pupiņas pārliec stikla vai plastmasas uzglabāšanas traukā un ledusskapī atstāj ne ilgāk par nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!