Foto: Shutterstock
Tur, kur ir alus, ir arī čipsi. Ja doma iegādāties čipsu pakas veikalā nevilina, bet skaidri zināms, ka bez tiem uzkodu plate šķitīs nepilnīga, aizlienē šo ideju un pavisam vienkārši pagatavo kraukšķīgās plāksnītes pats, turklāt no lavaša.

Kartupeļu čipsu gatavošana gan prasīs vairāk laika, taču, ja ir luste ko tādu izmēģināt, padomus šim darbiņam var smelties šeit. Krietni vienkāršāka un ne mazāk gardāka kraukšķīgo uzkodu alternatīva, kas nav smādēta arī Līgo svētkos, ir lavaša čipsi.

Viss, kas tev vajadzīgs, ir lavašs, olīveļļa, sāls un garšvielas pēc izvēles. Ļoti labi garšos apbārstīti čipsi tikai ar sāli un maltiem pipariem, bet dažādi garšaugi par sliktu arī nenāks, piemēram, kaltētas dilles, baziliks, kāds zaļumu sajaukums, ķiploku sāls, karijs, čili u.tml.

20Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

lavašs olīveļļa sāls un garšvielas

Sagatavošana

1

Lavašu izklāj uz tīras galda virsmas, ņemot talkā otiņu, apsmērē visu ar eļļu un tad apber ar sāli un garšvielām pēc izvēles.

2

Kad tas padarīts, sagriež lavašu strēmelēs un tad mazākos gabalos. Labi izskatīsies, ja sagriezīsi tos romba formās ar spiciem galiem, bet tikpat labi tie var būt kantainas formas čipsi.

3

Sagrieztos lavaša gabaliņus izliec uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru cieši vienu pie otra, bet, lai nesaskaras. Noteikti neliec lavaša gabaliņus vienu virs otra, jo tad tie sacepies kopā.

4

Plāti liek 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī un cep vien dažas minūtes, līdz čipsi paliek kraukšķīgi un zeltaini brūni. Vajadzētu pietikt ar piecām minūtēm.

5

Pēc tam cep nākamo pannu vai arī liek vienlaicīgi krāsnī divas pannas.

6

Ja vēlas, pēc cepšanas tos vēl var pārbēr ar sāli vai garšvielām.

Tikko izceptos čipsus liek bļodā, lēzenā šķīvī un pasniedz siltus vai atdzesētus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!