Kreftīga sēņu soļanka un vēl divas sēņu 'burciņzupu' receptes pieliekamā krājumiem
Foto: Jana Simanoviča

Meža māte čaklos sēņotājus šogad lutina ar īpaši bagātīgu ražu. Vēl mežos atrodamas gan baravikas un beciņas, gan gailenes un dažādas rudens sēnes pilnā krāšņumā. Saldētava, visticamāk, jau piepildīta ar ceptām beciņām un gailenēm, arī baravikas gaida savu uznācienu, slīgstot marinādes peldē, savukārt ledusskapja plauktos iegūlušas pāris burciņās sālītu rudmiešu. Ja idejas aptrūkušās, pagatavo pāris burciņas aromātiskas sēņu soļankas vai vēl kādu no mūsu piedāvātajām zupas sagatavēm ziemas krājumiem.

Visas trīs šo sēņu zupu sagataves ziemā varēsi izmantot ne vien kā pamatu ļoti garšīgai un tumīgai sēņu zupiņai, bet arī pievienot sautējumam, sacepumam vai baudīt tāpat vien – kā salātus, piekožot rupjmaizes šķēli un uzdzerot glāzi kefīra.

Lasi tālāk un uzzini, kā pagatavot sēņu soļankas, apetītlīgas baraviku zupas un sātīgas sēņu-pupiņu zupas sagataves.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka