Visus makaronu veidus var iedalīt vairākās grupās, bet katrai grupai ir visatbilstošākās, piemērotākās mērces. Saderību vērtē pēc tā, vai pasta spēj uzķert un nest mērci nevis slīdēt mērcei cauri. Novērtējot izvēlētos makaronus, spēsi izvēlēties arī mērci.
Vieglie makaroni
Vidēji vieglie makaroni
Smagie makaroni
Šai grupai pieder biezie, smagie spageti un tiem līdzīgie pastas veidi (bucatini, linguine, tagliatelle), kā arī spirālveida makaroni (fusilli). Šiem makaroniem ir pietiekami daudz "miesas", lai spētu nest biezas mērces, piemēram, pesto, malto gaļu. Vienlaicīgi šīs grupas pasta lieliski saderas arī ar plānākajām vidēji vieglo makaronu mērcēm. Olīveļļas mērces labāk pieķeras pie makaroniem ar rievotu virsmu nekā pie gludas virsmas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit