Lečo – ātrai noēšanai un ziemas krājumiem: noderīgi padomi, kā to pagatavot
Foto: Shutterstock

Lečo ir viena no populārākajām un arī gardākajām uzkodām, kuras izcelsme ir meklējama Ungārijā. Šķiet, ka lečo garša lielākajai daļai no mums ir pazīstama jau kopš bērnības, jo jau tolaik veikalos varēja iegādāties burciņās pildītas sulīgas paprikas strēmelītes saldskābā, aromātiskā tomātu mērcē. Kas to reizi pagaršojis, noteikti piekritīs, ka ir vērts iemācīties lečo pagatavot mājas apstākļos, jo vasarā to var baudīt kā vieglu, sulīgu pamatēdienu, bet, ieburkojot rudens un ziemas krājumiem, izmantot kā piedevu dažādiem gaļas, graudaugu un dārzeņu ēdieniem.

Portālos "Jedimdoma" un "Coocook.me" smēlāmies idejas, kā mājas apstākļos pagatavot nevainojami gardu lečo, kas iepriecinās gan pašu gatavotāju, gan arī ciemiņus ar sulīgu garšu un apetīti rosinošu aromātu.

Teju visi zina, ka lečo dzimtene ir Ungārija, bet mūsdienās šī uzkoda ir iemantojusi popularitāti gandrīz visā Eiropā. Tradicionāli lečo gatavo no dārzeņiem, bet neeksistē viena konkrēta īstā un pareizā recepte. Šajā ziņā lečo ir līdzība franču virtuves klasiku – ratatuju, kas arī tiek gatavots dažādos veidos un no dažādiem dārzeņiem.

Ja vēlies organismu uzlādēt ar vērtīgiem sezonas dārzeņu vitamīniem un minerālvielām, tad lečo būs ideāls variants, kā to paveikt, jo šis ēdiens ir bezgala universāls: to var likt galdā gan kā silto, gan auksto uzkodu vai arī izmantot vienkārši kā piedevu dažādiem pamatēdieniem vai pat kā garšvielu zupām un sautējumiem.

Lasi tālāk un uzzini, kādas ir lečo sastāvdaļas, un kā to pagatavot – gan ātrai apēšanai, gan ziemas krājumiem.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka