Portālos "Jedimdoma" un "Coocook.me" smēlāmies idejas, kā mājas apstākļos pagatavot nevainojami gardu lečo, kas iepriecinās gan pašu gatavotāju, gan arī ciemiņus ar sulīgu garšu un apetīti rosinošu aromātu.

Teju visi zina, ka lečo dzimtene ir Ungārija, bet mūsdienās šī uzkoda ir iemantojusi popularitāti gandrīz visā Eiropā. Tradicionāli lečo gatavo no dārzeņiem, bet neeksistē viena konkrēta īstā un pareizā recepte. Šajā ziņā lečo ir līdzība franču virtuves klasiku – ratatuju, kas arī tiek gatavots dažādos veidos un no dažādiem dārzeņiem.

Ja vēlies organismu uzlādēt ar vērtīgiem sezonas dārzeņu vitamīniem un minerālvielām, tad lečo būs ideāls variants, kā to paveikt, jo šis ēdiens ir bezgala universāls: to var likt galdā gan kā silto, gan auksto uzkodu vai arī izmantot vienkārši kā piedevu dažādiem pamatēdieniem vai pat kā garšvielu zupām un sautējumiem.

Lasi tālāk un uzzini, kādas ir lečo sastāvdaļas, un kā to pagatavot – gan ātrai apēšanai, gan ziemas krājumiem.