Foto: DELFI
Rauga mīklu, tomātu mērci, sieru un citas ierastās sastāvdaļas var izmantot ne vien picas, bet arī ļoti gardu un sulīgu picmaizīšu pagatavošanai. Tās lieliski garšos arī pēc tam, kad būs atdzisušas, turklāt, atšķirībā no picas, būs ērtas līdzņemšanai gan pusdienu kastītē, gan ātrai izsalkuma remdēšanai mašīnā vai piknikā, ar ģimeni dodoties pretī zelta rudenim.

Gatavo picas mīklu, piemēram, sekojot šīs vai šīs receptes norādījumiem. Lai ieekonomētu laiku, var izmantot arī veikalā nopērkamo rauga mīklu.

Gatavo vienkāršu tomātu mērci, sekojot šiem izsmeļošajiem padomiem, bet, protams, to var aizstāt arī ar veikalā nopērkamu tomātu mērci vai, dažādības labad, – ar pesto vai marinaras mērci (recepte – te).

Ar miltainām rokām uz miltiem apbērtas darba virsmas liek mīklu, ar mīklas rulli izveido plakanu, aptuveni 5 mm biezu taisnstūri. To plānā kārtā pārklāj ar tomātu mērci, vienmērīgi izlīdzinot. Atstāj aptuveni trīs centimetrus nepārklātu vien tālāko un garāko taisnstūra malu – to viegli pārziež ar sakultu olu.

Virs mērces liek pārējās sastāvdaļas, ko vēlies pievienot maizītēm: kapātas olīvas, papriku, sīpolus, sasmalcinātu šķiņķi, plānas bekona šķēlītes u.c. Pirms rullēšanas pildījumu pārkaisa ar rīvētu sieru un picas garšvielu maisījumu vai oregano. Arī pašmāju ķimenēm nebūs ne vainas, ja vēlies picmaizītēm piešķirt latvisku noti.

Garenvirzienā, sākot ar tuvāko malu, cieši sarullē ruleti, tālāko brīvo malu piespiežot, lai rulete netinas vaļā. Jātin pēc iespējas ciešāk, lai cepoties bulciņas nezaudētu formu, tomēr nepārspīlējot, jo pareizi satītam picmaizītes rullītim jābūt ne vairāk kā piecām kārtām.

Noliek ruleti tā, lai savienojuma vieta atrastos apakšā. Nākamais solis – ruletes sagriešana šķēlēs jeb bulciņās. Raugies, lai izvēlētais nazis būtu pēc iespējas plānāks un asāks, un ik pa laikam noskalo to zem ūdens strūklas.

Saliec maizītes sagatavotajā cepamajā formā, apsedz ar dvieli un ļauj tām atpūsties 30 minūtes, līdz picmaizītes atkal viegli uzrūgušas un uzpūtušās. Liec maizītes karstā cepeškrāsnī un cep 18-25 minūtes, līdz tās ir gatavas, zeltainas un iesprausts koka skaliņš laukā nāk tīrs, bez mīklas atliekām. Ļoti svarīgi maizītes nepārcept, lai tās nebūtu sausas.

Kad picmaizītes gatavas, tās izņem no krāsns, ļauj pāris minūtes pastāvēt. Pasniedz siltas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!