Foto: Shutterstock
Olīveļļā apceptas reņģes etiķotā sīpolu marinādē, pašgatavotas šprotes, sulīgi marinētas siļķes gabaliņi, heks saldskābā tomātu mērcē – jau, lasot vien, saskrien pilna mute siekalām. Kaut reizi pamēģinot iemarinēt zivis saviem spēkiem, sapratīsi, ka šķietami sarežģītais process patiesībā ir ļoti vienkāršs. Turklāt mājās marinētas zivis ir arī daudz gardākas, izmaksā lētāk un, kas pats labākais – vari pagatavot lielāku daudzumu, ar ko pietiks ilgākam laikam.

Lai izdotos gardas uzkodas, ko celt galdā gan ikdienā, gan svētkos, svarīgākais nosacījums ir nevainojami svaigas zivis un pareizās garšvielu kombinācijas. Marinētas zivis var ne vien likt uz maizītes, bet baudīt arī kā pamatēdienu, piekožot kūpošu kartupeli, kā arī pievienot salātiem, sacepumam vai mērcei. Marinētās zivtiņas, kuras receptūra paredz iepriekš apcept, būs īpaši gardas, ja tās apcepsi ne, kā jau ierasts – uz pannas, bet uz grila.

"Tasty" kolekcijā atradīsi 16 vienkāršas receptes, kas būs pa spēkam ikvienam.

Lai labi garšo!

Karstā marināde zivīm

Foto: Shutterstock

Zivis ļoti veiksmīgi var marinēt aukstajā marinādē, bet, ja kādu iemeslu dēļ baidies ēst termiski neapstrādātu zivi, to var iemarinēt arī ar karstu šķidrumu. Piedāvājam divus variantus, kuriem produktu sastāvs ir nemainīgs, vien atšķiras pagatavošanas gaita.

Lasīt vairāk

Ceptas reņģītes gardā marinādē

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti gards paēdiens pie kartupelīšiem – apceptas un iemarinētas reņģes. Ja gatavojies tās ēst jau nākamajā rītā, marinādi gatavo stiprāku, tad tās būs izcili gardas.

Lasīt vairāk

Ceptas siļķu filejas etiķotā tomātu-sīpolu marinādē

Foto: Privātais arhīvs

Šādi var marinēt ne vien siļķes, bet arī jūras vēdzeles, mencu, ledus zivis, reņģu filejas u.c. zivis. Marinētas zivs gabaliņi sulīgajā mērcē lieliski garšos gan ar kartupeļu biezputru, gan arī kā kreftīga uzkoda, pasniegti uz rupjmaizes vai saldskābmaizes šķēles.

Lasīt vairāk

Marinētas zivs nūjiņas

Foto: Shutterstock

Marinētas zivs nūjiņas katrai dienai vai svētku galdam.

Lasīt vairāk

Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem

Foto: DELFI

Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir īstena latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to pagatavot neierastā izpildījumā. Biezpiens ar jogurtu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Šāda krāsaina un koša klasikas interpretācija iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus, un padarīs īpašu pat visikdienišķāko maltīti.

Lasīt vairāk

Ceptas sardīnes ar olīvu salsu

Foto: Vida Press

Sardīnes ar aromātisko olīvu salsu - sātīga uzkoda spāņu gaumē. Šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams un īpaši labi garšos ar glāzi baltvīna. Lai nelaistu zudumā gardo mērci , uzslauki to ar gabaliņu svaigi ceptas maizes.

Lasīt vairāk

Pangasija selerijas - burkānu marinādē

Foto: Shutterstock

Pangasija selerijas - burkānu marinādē smeķīgām uzkodām ciemiņus gaidot.

Lasīt vairāk

Baltā zivs ar dārzeņiem eskabeče marinādē

Foto: Vida Press

Eskabeče ir pikanta mērce vai īpaša marināde. Zem šāda nosaukuma var slēpties gan tvaicēta vai cepta zivs, gan marinētu dārzeņu salāti, gan trusis vai cūkgaļa - pēdējie ēdieni raksturīgāki Spānijai. Eskabeče mērce ir raksturīga Vidusjūras reģiona un Latīņamerikas virtuvei. Šajā reizē jamaikiešu iecienīta recepte - cepta baltās zivs fileja, kas pārlieta ar eskabeče mērcē marinētiem dārzeņiem. Vislabāk garšo, ja pasniegta tūlīt pēc pagatavošanas vai remdena - ar svaigu maizīti brokastīs vai pusdienās.

Lasīt vairāk

Reņģes sīpolu marinādē

Foto: Shutterstock

Reņģes sīpolu marinādē - ideālai uzkodai pie kāda graķīša.

Lasīt vairāk

Siļķe marinādē (recepte ar etiķa esenci)

Foto: Shutterstock

Marinēta siļķe ir iecienīta uzkoda, neslēpsim, īpaši - pie mazā graķīša.

Lasīt vairāk

Mājās gatavotas šprotes

Foto: Shutterstock

Mājās gatavotas šprotes - lētāk un veselīgāk.

Lasīt vairāk

Marinēta siļķe korejiešu gaumē

Foto: mosfood

Reiz izmēģināta, šī recepte mēdz kļūt par daudzu viesību uzkodu galda trumpi. Izmēģiniet, nenožēlosiet!

Lasīt vairāk

Citrusaugļu sulā marinētas sardīnes ar sālītu gurķi un mārrutkiem no Māra Astiča

Foto: DELFI

Atsvaidzinoša uzkoda pie vēsa alus kausa. Receptes autors ir "Le Dome" zivju restorāna šefpavārs Māris Astičs. Vienkāršās sardīnes garšos citādi, ja iemarinēsi tās citrusaugļu sulā un pasniegsi ar interesantām piedevām.

Lasīt vairāk

Marināde bez etiķa ļoti svaigām zivīm

Foto: Shutterstock

Ja paveicies tikt pie ļoti svaigām jūras zivīm, tās var iemarinēt arī bez etiķa! Lūk, divas dažādas marinādes, izmēģini!

Lasīt vairāk

Aukstā marināde zivīm

Foto: Shutterstock

Auksto marinādi var izmantot gan jūras, gan saldūdens zivīm. Svarīgākais, kas jāievēro, lai zivis nesabojātos un tu nekaitētu savai veselībai, - ūdens un etiķa proporcijas!

Lasīt vairāk

Marinētas reņģes ar sīpoliem un apelsīnu šķēlēm

Reņģes karstā marinādē ar sīpolu gredzeniem un apelsīnu šķēlēm - klasiskas receptes improvizācija.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!