Foto: Shutterstock
Pērļu kuskuss, atšķirībā no parastā graudainā kuskusa, daudz vairāk atgādina makaronus. Turklāt šis produkts tiek arī līdzīgi gatavots – no kviešu miltiem. Pērļu kuskuss pēc tekstūras atgādina grūbas, bet kā produkts ir īpaši pateicīga piedeva gaļai un salātiem, jo labi uzsūc pievienotās garšvielas. Kā pagatavot pērļu kuskusu, lai tas būtu irdens un garšīgs?

Pērļu jeb Izraēlas kuskuss kulinārajā pasaulē jau sen vairs nav nekāds jaunums. To ļoti plaši izmanto austrumu virtuvēs, lai pagatavotu ne vien gardus pamatēdienus, kas papildināti ar dārzeņiem, bet arī dažādus pildījumus gaļai un dārzeņiem, piemēram, paprikai. Taču, ja graudainajam kuskusam pietiek vien ar to, ka tas apliets ar karstu ūdeni, pērļu kuskuss ir jāvāra. Ieteicamā kuskusa un ūdens attiecība ir 1:1,25, norāda "Livestrong". Tātad, ja kuskusu arī mērām pēc tilpuma, tad uz 200 mililitriem būs nepieciešami 250 mililitri šķidruma.

Pērļu kuskusu var vārīt gan ūdenī, kam pievienots sāls, gan buljonā, lai piešķirtu tam izteiksmīgāku garšu. Verdošā ūdenī atliek iebērt kuskusa graudiņus un vārīt aptuveni 10 minūtes, līdz tas ir mīksts. Lai panāktu to, ka kuskuss ir irdenāks un nesalīp, pēc izvārīšanas uzbriedušajā kuskusā iemaisa pāris ēdamkarotes eļļu.

Tomēr, ja garšu un aromātu gribas pastiprinātāku, kuskusu ieteicams pirms vārīšanas nedaudz apcept sviestā vai eļļā un garšvielās, gluži kā to dara ar rīsiem, kad gatavo risoto, iesaka "Thekitchn". Kuskusam piestāvēs teju ikviena garšviela vai garšaugs – to var mēģināt gatavot gan ar rozmarīnu, timiānu vai piparmētrām, gan garšvielu maisījumu dārzeņiem vai rīsiem.

Izvārīto kuskusu var iejaukt salātos, kad tas atdzisis, vai pagatavot vieglu pamatēdienu vēl karstajā kuskusā iemaisot labi kūstošu fetas sieru un vārītu biešu gabaliņus. Tāpat kuskusam piestāvēs svaigi un kraukšķīgi dārzeņi, piemēram, gurķi, paprika un tomāti. Īpaši gards tas būs ar kādu sauju sakapātu pētersīļu, bazilika vai piparmētru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!