Mērce bez olām un piena produktiem – tas ir iespējams: 6 ātras un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Ieturot gavēni vai vienkārši vēloties sagaidīt pavasari lieliskā formā, daudzi ir nolēmuši vismaz uz laiku atteikties ne vien no gaļas, bet arī no piena, olām un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Gaļu itin viegli var aizstāt ar dažādiem pākšaugiem, arī plašais dārzeņu, augļu un graudaugu klāsts ļauj izpausties, plānojot maltītes, bet atrast garšīgu mērci bez olām un piena produktiem, ko izmantot kartupeļu, rīsu vai makaronu aizdaram, nav nemaz tik vienkārši.

Kaut neslikta izvēle, protams, ir kečups un sojas mērce, bet, lai bagātinātu tavu ikdienu ar jaunām garšām, nolēmām nākt talkā. Mēs, iedvesmojoties no veģetāriešu padomiem un portālā “Sovkusom” uzietajām idejām, piedāvājam sešas ātri un vienkārši pagatavojamas mērces, kas lieliski papildinās gan svaigus, gan termiski apstrādātus dārzeņus, sēnes, kā arī pākšaugu un graudaugu ēdienus.

Bešamela mērce bez piena

Mērce bez olām un piena produktiem – tas ir iespējams: 6 ātras un vienkāršas receptes
Foto: Shutterstock

Lai pagatavotu daudzu iecienīto Bešamela mērci veģetārā variantā, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 60 g kviešu miltu;
  • 1/2 glāze silta ūdens;
  • 2 glāzes dārzeņu buljona (no kartupeļiem, burkāniem, sīpoliem, selerijas);
  • Citronu sula pēc garšas;
  • Sāls pēc garšas;
  • Muskatrieksts pēc garšas;
  • Kapāti zaļumi.

Miltus sajauc ar ūdeni, līdz masa ir viendabīga un bez kunkuļiem. Lej uz pannas un, uz lēnas uguns karsējot, maisa, līdz mērce kļuvusi zeltaina.

Katliņā uzkarsē buljonu un, strauji maisot, tievā tērcītē pievieno pannas saturam. Mērcei pievieno sāli, citronu sulu, muskatriekstu, kapātus zaļumus un iemaisa. Kad mērce sabiezējusi, tā ir gatava.

Šāda ātri pagatavojama veģetārā Bešamela mērce lieliski noderēs kartupeļu biezputras, makaronu vai griķu aizdaram. Ja vēlies, vari šo mērci papildināt arī ar apceptiem šampinjoniem vai atkausētām saldētām sēnēm.

Lai labi garšo!

Lasi tālāk un uzzini, kā pagatavot majonēzes aizvietotāju un citas mērces bez olām un piena.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka