Foto: Shutterstock
Šogad gurķu dobes audzētājus apdāvinājušas īpaši bagātīgi. Sulīgie gurķēni aug griezdamies, tā ka dienas raža jāmēra spaiņiem vien. Labākais veids, kā izmantot lielāku daudzumu gurķu, ir dažādi burciņsālāti, ko noglabāt pieliekamajā. Pārskatot "Tasty" apcirkņus, par prieku čaklajiem konservētājiem sameklējām 12 gurķu salātu receptes

Latgales salāti, nepšaubāmi, ir viens no populārākajiem gurķu konservēšanas veidiem. Mums padomā pāris idejas, kā padarīt interesantāku šo klasisko recepti, sastāvdaļām pievienojot mārrutkus, sinepes, kariju vai, piemēram, krietnu devu ķiploku, kas gādās arī par to, lai salāti labāk uzglabātos.

Gurķus vari ne vien griezt ripiņās, kā ierasts, bet arī sagriezt stienīšos, kas visērtāk būs izdarāms, izmantojot virtuves kombainu vai dārzeņu mandolīnu. Šādi konservēti gurķi ziemā būs īpaši ērti realizējami, lai tos uzreiz varētu šaut klāt soļankai, rasoļņikam vai izmantot, gatavojot gaļas salātus.

Kaut lielākajā daļā mūsu izvēlēto recepšu gurķi ir galvenā sastāvdaļa, piedāvājam arī pāris idejas, kā nošaut divus zaķus ar vienu šavienu, pie viena ieburkojot arī sulīgos tomātus, lai pagatavotu, piemēram, gurķu ripiņas tomātos vai gurķu un tomātu salātus ziemas krājumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!