Foto: Shutterstock
Ja šķiet, ka virtuves mākslā jau apgūts teju viss, tad iesakām izmēģināt roku rostbifa gatavošanā, jo šis izcili gardais ēdiens pavisam noteikti būs maltītes centrālais notikums, veiksmes gadījumā apliecinot pavāra izcilo meistarību un izsaucot komplimentu birumu. Tiesa gan, rostbifam ir visai viltīga daba un gatavošanas procesā daudz kas var noiet greizi, tādēļ, pirms ķeries klāt liellopa gaļas gabalam, liec aiz auss pāris knifiņus, lai rezultāts vainagotos ar izcilību.

Iesākumā noskaidrosim, kas tad ir rostbifs. Ingeborgas Pilsas grāmatā "Pasaules virtuve" atrodama šāda definīcija: "Rostbifs ir uz restēm cepta liellopu gaļa, ko iecienījuši gatavot briti. Rostbifa gaļai jābūt izcilas kvalitātes un labi nogatavinātai. Rostbifs tiek pasniegts pusjēls un sarkanīgs, kas nozīmē, ka gaļa iekšpusē ir tikai uzsilusi un nav līdz galam izcepta."

Senatnē rostbifu parasti gatavoja uz atklātas uguns, bet tagad iepriekš iemarinēto liellopa gaļas gabalu apbrūnina krāsnī, līdz tas iegūst apetītlīgi zeltainu garoziņu, iekšpusē gaļai paliekot pusgatavai – maigi sārtai un nepārspējami sulīgai. Kas tad jāņem vērā, lai rostbifs allaž izdotos nevainojams, atklāj kulinārijas portāls "Kitchenmag".

Īstā gaļas gabala izvēle

Foto: Shutterstock

Pareiza gaļas temperatūra un marināde

Foto: Shutterstock

Rostbifa pareiza cepšana un ‘atpūtināšana’

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!