Foto: Shutterstock kolāža
Tie, kuriem nav sveša konditorejas māksla, noteikti piekritīs, ka tieši krēma izvēle bieži vien nosaka kūkas veiksmi vai, gluži otrādi – pilnīgu izgāšanos. Pat ja biskvīts izdevies tik nevainojams, ka to nebūtu kauns likt pat uz žurnāla vāka, gadās, ka iecerētais krēms sanāk bezgaršīgs, gatavošanas laikā "saiet kunkuļos", vai, uzziests uz tortes, atsulojas, neatgriezeniski sabojājot visu labo ieceri.

Lai pasargātu topošos konditorus un kulinārijas entuziastus no šādām likstām, parakņājoties "Tasty" padomu krājumos, uzgājām vairākus noderīgus padomrakstus par to, kā tad pareizi gatavojami dažādi saldie krēmi tortēm un kūkām.

Viens no visplašāk izmantojamajiem krēmiem ir klasiskais sviesta krēms – to var ziest gan kārtīgās lauku tortēs, gan uz modernajām "naked" kūkām, gan uzspiest skaistas rozītes uz mazajiem kēksiņiem. Kā pagatavot ideālo sviesta krēmu, atklājām, lūk, šajā rakstā!

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Arī vārītais krēms ir viens no konditorejas zināšanu svarīgākajiem elementiem. Ja kaut reizi dzīvē plānots pagatavot eklērus, vēja kūkas vai ogu tarti, kuras pamatnē ir šis krēms, tad tā pagatavošanas mākslu ir vērts apgūt, izlasot šo padomrakstu.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskie olu krēmi ir noderīga sastāvdaļa dažādu desertu pagatavošanai – vaniļas krēmu (recepte –te) izmantojam dažādu kūku glazēšanai, bet citronu krēms noder pankūku pildīšanai un mafinu atsvaidzināšanai. Nereti receptes pieprasa gatavu citronu krēmu, bet – tā kā vietējo veikalu plauktos šādu produktu var uzskatīt par neredzētu brīnumu, tad te stāstījām, kā vienkārši pagatavot citronu krēmu mājas apstākļos.

"Tasty" izlasē atradīsi arī padomus, kā pagatavot saldos krēmus ar kokosriekstu skaidiņu, smiltsērkšķu, avokado, šokolādes, putukrējuma un citām kārdinošām sastāvdaļām,

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!