Foto: Shutterstock

Ne katram vien ir gadījies stāvēt lielveikalā vai tirgū pie stenda ar arbūzu kalniņu un prātot, kurš tad būs tas vislabākais, lai to ņemtu līdzi uz mājām. Lai kaut nedaudz atvieglotu pareizā un īstā arbūza izvēli, tāda, kas ir visgatavākais, sulīgākais un plānāko miziņu, nepieciešams vien sekot dažiem praktiskiem soļiem.

Gluda miziņa bez bojājumiem

Gatavam arbūzam miza būs nebojāta, bez nobrāzumu pazīmēm, un pats galvenais, bez manāma puvuma. Mizai jābūt vienmērīgi zaļā tonī. Pagrozot arbūzu, būs redzams dzeltens plankums – nospiedums, kur redzams, ka arbūzs gatavošanās laikā gulējis uz zemes, iesaka "TheKitchn". Šim plankumam ir jābūt gaiši dzeltenzaļam – ja tas ir bāls, arbūzs nebūs baudāms.

Smagāks savam izmēram

Pacel arbūzu rokās un novērtē tā smagumu – gatavam arbūzam, pat ja tas izskatās neliels, ir jābūt pasmagam. Tomēr, ja arbūzs ir smags kā akmens, tas būs vēl negatavs. Ja ir spēka, ar rokām paspied arbūzu – tam vajadzētu iekrakšķēties. Tāpat ar roku vari pieklauvēt pie arbūza mizas, ja skaņa ir dobja – tas ir gatavs. Novērtē arī arbūza kātiņa vietu – tai jābūt sausai. Ja mazais laukumiņš vēl ir zaļš, arbūzs ir negatavs.

Uzglabāšana mājās

Kad gatavākais arbūzs iegādāts un pārvests mājās, tam jāatrod ideālā vieta uzglabāšanai. Ja arbūzu negrasies apēst uzreiz, izvēlies tam tumšu un vēsu vietu. Nesteidzies to ielikt ledusskapī – lielajā aukstumā arbūzs var zaudēt savu saldeno garšu. Ja tomēr cita vieta uzglabāšanai neatrodas, arbūzu apklāj ar pārtikas plēvi un novieto lielo ogu vai tās šķēlītes dārzeņu un augļu atvilktnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!