Foto: Privātais arhīvs
Vienā pannā gatavots ēdiens ir ārkārtīgi vienkāršs un atjautīgs risinājums, kā darbdienu steigā ātri un pabarot izsalkušo ģimeni. Lai ietaupītu tavu dārgo laiku, skaidrosim, kā pagatavot gardu maltīti, izmantojot tikai lielu pannu un nedaudz izdomas. Nekādu lieku rūpju un netīru trauku! Ideju iesaka Sintija Brese.

Lai pagatavotu vienas pannas vakariņas, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • ķirštomāti;
  • saulē kaltēti tomāti;
  • spināti;
  • baziliks;
  • marinēti šampinjoni;
  • kūpināts šķiņķis;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • spageti.


Šāda veida ēdiena pagatavošanai vari izmantot ne tikai receptē minētas sastāvdaļas, bet arī dažādas citas garšu kombinācijas pēc saviem ieskatiem, izmantojot dažādus dārzeņus, konservējumus un zaļumus, bet kūpinātu šķiņķi aizstājot, piemēram, ar konservētu tunci vai gabaliņos sagrieztu vistas girosu. Ja vēlas, var izmantot arī svaigas gaļas gabaliņus, iepriekš tos pannā apcepot un tad pievienojot pārējās sastāvdaļas.

  • Te atradīsi piecas garšīgas idejas vienā pannā gatavotām vakariņām.


Visas vēlamās sastāvdaļas sasmalcina un liek pannā, pievieno garšvielas un makaronus. Šajā gadījumā tie bija spageti, bet var izmantot jebkādus citus makaronus (starp citu, ne tikai makaronus, bet arī griķus, rīsus, kuskusu, bulguru, lēcas, pērļu grūbas u.c.).

Foto: Privātais arhīvs

Pannas saturu pārlej ar verdošu ūdeni un visu zem vāka uz lēnas uguns sutina aptuveni 15 minūtes, procesa laikā pāris reizes apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. Ūdens vietā var izmantot arī buljonu.

Foto: Privātais arhīvs

Kad ēdiens gatavs, to liek bļodiņās, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un kapātiem zaļumiem.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Lūk, vēl piecas idejas vienas pannas vakariņām no "Tasty.lv" recepšu arhīva.

Vistas sacepums ar pupām spāņu gaumē

Nedaudz pikants un ļoti spēcinošs vakariņu variants, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts. Cepta vista, pupiņas, paprika... un pats svarīgākais - beigās jāmazgā tikai viena panna!

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonāde ar dārzeņu rīsiem, cepti vienā pannā

Ērts veids kā cūkgaļu sagatavot kopā ar rīsiem vienā pannā. Vispirms gaļu un dārzeņus pannā apbrūnina, bet pēc tam pannu liek cepeškrāsnī un visu cep gatavu, līdz cūkgaļa caurkarsusi un rīsi mīksti.

Lasīt vairāk

Vakariņas vienā pannā – makaroni ar pākšu pupiņām un vistas fileju

Lasīt vairāk

Ātras un veselīgas vienas pannas vakariņas: rīsi ar gaļas-dārzeņu bumbiņām

Pārnākot no darba, bieži vien nav ne mazākās vēlmes ilgi stāvēt pie plīts. Ar šī ēdiena palīdzību "nošausi" pat četrus "zaķus": ar rīsiem vienā pannā tvaicētas gaļas-dārzeņu bumbiņas ir ātri un vienkārši pagatavojams, gards un, kas nav mazsvarīgi, arī veselīgs ēdiens.

Lasīt vairāk

Maltīte vienā pannā: vista ar baklažāniem un tomātiem

Katram pienāk dienas, kad negribas smērēt daudz trauku, lai pagatavotu maltīti. Šajā gadījumā vajadzēs vien sagriezt sastāvdaļas un visu sacept vienā pannā. Rezultātā iegūsi sātīgu, sulīgu un ļoti gardu sautējumam līdzīgu maltīti. Ja pa rokai ir šampinjoni, paprika, kabacis vai pat ķirbis, droši pievieno arī šos sezonas labumus! Ļauj vaļu improvizācijai – viss izdosies!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!