Foto: Shutterstock

Svaigo lapu salātu piedāvājums tirgū un veikalu plauktos kļūst arvien bagātīgāks, taču šajā saules pielietajā laikā nevajadzētu aizmirst arī par dabas veltēm, kas pieejamas pašu dārzos, pagalmos un pat mežā. Tasty.lv piedāvā apkopojumu dažādiem tikko izaugušajiem zaļumiem, ko izmantot ēdienkartes dažādošanai.

Ja esi smūtiju cienītājs, vai arī vēl neesi atklājis to labo garšu, bet meklē iedvesmu, noteikti vērts to papildināt ar sauju zaļumu. Nebūt nav tā, ka kokteilim piestāvēs vien spinātu lapas. Vari izmēģināt arī nātres, skābenes un gārsas. Nātres pašlaik ir nepelnīti aizmirstas. Tieši tagad, kad tās vēl ir mazas un viss spēks koncentrēts mazajās lapiņās, vērts izmantot dabas spēku savas veselības labā. Nātres liec smūtijos, gatavo krēmzupu un pat pesto – itin viss neliks vilties!

Dodoties pastaigā pa mežu, pilnām saujām salasi zaķskābenes – ēdiena dekorēšanai, salātiem, uzkodām, zupām un citiem labumiem. Viegli skābenā garša ir ļoti tīkama garšas kārpiņām, un tas jāizbauda ikvienam.

Pavasarī nevajadzētu aizmirst pienenes, kas pēc plūkšanas plaukstās atstāj grūti nomazgājamas pēdas, taču rūgtenās lapiņas, neatvērušos ziedu pumpurus un arī jau ziedošās pienenes var dažnedažādi izmantot kulinārijā. Pieneņu medus, sīrups un pat vīns!

Ar smiltīm nedaudz aplipušus zaļumus noskalo zem tekoša ūdens un pēc tam nosusini vai izmanto salātu žāvētāju. Vislabāk zaļumus izmantot tikko plūktus, jo, plūkti pirms dažām dienām, tie savīst un arī zaudē daļu labo vielu.

Ja neesi drošs, kuras nezāles ir ēdamas un kādās devās tās var lietot, vairāk lasi šeit.

Savukārt zaļo labumu izmantošanai kulinārijā, smelies idejas no Tasty.lv gardās enciklopēdijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!