Foto: Shutterstock

Nedēļas beigas ir laiks, kad ļaudis sasparojas un steidz meklēt plāno pankūku recepti – Tasty.lv novērojumi liecina, ka ik brīvdienas tā ir viena no lasītākajām (ceram, ka arī gatavotākajām) receptēm portālā. Bet, lai plānās pankūkas izdotos perfektas, jāparūpējas ne tikai par to, lai mīkla būtu lieliska, bet arī cepšana – rūpīga, bet veikla.

Plāno pankūku vieglākai apgriešanai palīdzēs ne tikai pareizi izvēlēta cepšanas temperatūra un taukviela, bet arī piederumi. Lūk, daži ieteikumi soli pa solim, kas palīdzēs pagatavot perfektas plānas pankūkas, kā arī apgriezt tās bez raizēm!

... Cepšanai izvēlies labu pannu, kas uzsilst vienmērīgi un ir ar līdzenu virsmu.

... Cepšanai piemērota būs vidēja uguns, tā, lai panna nebūtu pārāk karsta.

... Lai pankūkas nebūtu pārāk taukainas, eļļas vietā izvēlies sviestu – iesmērē karsto pannu ar sviesta kubiņu un uzreiz lej virsū mīklu. Mīklu pēc tam izlej pa virsmu, pagāžot pannu uz vieniem vai otriem sāniem.

... Plānās pankūkas cep īsu brīdi – no katras puses aptuveni minūti.

Foto: Shutterstock

... Triks, ko aizņemties no franču plāno pankūku jeb "crêpes" meistariem – paletes nazis. Pankūkas palīdzēs apgriezt tāda lāpstiņa, kas ir ļoti plāna un ko var ideāli paslidināt zem pankūkas. Tieši tāpēc paletes nazis būs labs palīgs plāno pankūku gatavošanā.

... Pankūkas cep tik ilgi, līdz tās ir viegli zeltainas, tad tās būs maigas, padosies pildīšanai un nepārvērtīsies par kraukšķiem.

Lūk, video, kā plānās pankūkas cep slavenais pavārs Džeimijs Olivers:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!