Perfekts olu mīklas biskvīts: divas gatavošanas metodes un idejas izmantošanai
Foto: Shutterstock

Pufīgs olu mīklas biskvīts ir pamatu pamats klasiskām lauku tortēm, saldām ruletēm un gaisīgām krēma kūkām. Olu biskvīta mīkla ir tiešām vienkārša, jo sastāv tikai no trīs sastāvdaļām: olām, cukura un miltiem. Ideāls biskvīts ir maigs, uzpūties un netverami mīksts, ar plānu, gludu garoziņu, bet vienlaicīgi ļoti saturīgs, veidojot perfektu saderību ar dažādiem krēmiem, ogām un augļiem. Olu biskvītu var pagatavot divos veidos – ar auksto paņēmienu un karsēšanu. Šodien skaidrosim, kādas ir abu metožu atšķirības un kas jāņem vērā, cepot olu biskvītu, lai tas allaž izdotos nevainojams.

Lai arī biskvīta mīkla ir vienkārša un ātri pagatavojama, tomēr tās gatavošanā ir savi noslēpumi. Neizdevies biskvīts saplok, veidojas ļoti plāns, bet pārcepts biskvīts kļūst sauss. Kādi tad ir biskvīta mīklas jaukšanas noslēpumi?

Pirmkārt, biskvīta kvalitāte ir atbilstoša olu svaigumam un kvalitātei – no lauku vistiņu olām un māju sviesta biskvīts noteikti sanāks daudz garšīgāks. Svarīgi faktori nevainojama biskvīta iegūšanai ir arī produktu temperatūra, kulšanas ilgums un tā cepšana.

Olu biskvīta pamatmasai var pievienot arī rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, vaniļu, kakao, smalcinātus riekstus, magones, rozīnes un citus rotaļīgus krikumiņus. Tos pirms pievienošanas mīklai vispirms sajauc ar miltiem.

Lasot tālāk, apgūsi divus olu biskvīta gatavošanas paņēmienus, kā arī uzzināsi, kādi priekšdarbi veicami pirms biskvīta gatavošanas.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka