Gaļas izcirtuma īpatnību nepārzināšana
Gaļa pirms gatavošanas netiek apstrādāta ar sāli un garšvielām
Izšķir divus veidus, kā sagatavot gaļu pirms cepšanas: gaļu vienkārši apber ar sāli un garšvielām un ļauj tai mirkli marinēties, vai sajauc slapjo marinādi, sāli un garšvielas sajaucot ar ūdeni, pēc tam iemērc gaļu marinādē un atstāj to vismaz uz 30 minūtēm.
Gaļu cep uzreiz pēc izņemšanas no ledusskapja
Gardu ēdienu nevar iegūt, ja nopērk tikai kvalitatīvu gaļas gabaliņu. Par to ir atbilstoši jāparūpējas. Gaļa jāizņem no ledusskapja 15 - 30 minūtes pirms cepšanas. Gaļas gabaliņš, kas sasniedzis istabas temperatūru, cepsies daudz vienmērīgāk.
Gaļas pārcepšana vai nepietiekama termiskā apstrāde
Gaļu pēc cepšanas uzreiz liek galdā
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit