Foto: Shutterstock
Ja pēc ābolmaižu, ābolu pīrādziņu vai kūku cepšanas ir palikušas skaistas, biezas miziņas, (vai pirms ēšanas vienmēr ābolus nomizo) izmanto tās, lai pagatavotu ko radošu. Lūk, dažas idejas!

No biezākām miziņām var pagatavot saldu našķi – ābolu čipsus. Ņem ābolu miziņas, apviļā tās nedaudz izkausētā sviestā un brūnā cukurā. Pēc tam izkārto uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un liec cepeškrāsnī cepties. Tas neaizņems ilgu laiku – 200°C karstā cepeškrāsnī miziņas cep aptuveni 12–15 minūtes, iesaka "Thekitchn". Pēc tam pagatavotos čipsus nedaudz atdzesē un ēd.

Ābolu miziņas vari izmantot arī tējas pagatavošanai – uzvāri ūdeni, ieliec krūzītē dažas miziņas, mazliet medu un kanēļa standziņu. Aplej ar ūdeni un ļauj tējai ievilkties. No zaļo ābolu miziņām tēja būs gaišāka, bet no sarkaniem āboliem – sārta.

Ja smūtiji ir viens no taviem iecienītākajiem dzērieniem, ar ko mieloties brokastīs, tad arī tajos vari sablendēt ābolu miziņas. Ābolu miziņas blendētajam kokteilim piešķirs mazliet salduma, bet tā tekstūru padarīs biezāku un tumīgāku.

Tiem, kam vienmēr bijušas naskas rokas uz virtuves eksperimentiem, var mēģināt no ābolu miziņām pagatavot ābolu etiķi. Saliec pilnu burciņu ar ābolu mizām, pievieno divas trīs ēdamkarotes cukuru un pārlej visu ar verdošu ūdeni. Burku aizvāko un ļauj etiķim rūgt. Fermentēšanās process aizņems aptuveni divas nedēļas – laba zīme, ka viss notiek, kā vajag, ir burbulīši. Pēc tam nokās etiķi, izlaid caur kafijas filtru vai marli un tas būs gatavs lietošanai.

Tāpat kā smūtijiem, arī pankūkām un kēksiņiem ābolu miziņas piešķirs saldumu un ābolu garšu. Ābolu miziņas sakapā un vienkārši pievieno mīklai. Turklāt neaizmirsti arī kanēli, kas piestāv āboliem vislabāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!