Foto: Shutterstock

Garda un tradicionāla svētku uzkoda ir gaļas galerts jeb aukstā gaļa. To vāra gandrīz katrā mājā, turklāt daudzās ģimenēs tā ir iecienīta ne tikai pa svētkiem. Tomēr, lai to izvārītu nevainojamu - garšīgu un vizuāli glītu - noderēs šie padomi.

Gaļas galertu var vārīt no jebkura gaļas veida: putnu, cūkas vai liellopa. Arī zivs galertu vāra, vadoties pēc šiem pašiem principiem.

Vārot galertu, jāņem vērā, ka ne visi gaļas gabaliņi liek buljonam sarecēt. Patiesībā buljons recēs labi tikai tad, ja tiks izmantoti īpaši gaļas gabaliņi, kas veicina galerta sarecēšanu. Ja galertā tiek vārīta tikai liesa gaļa, tad šādas gaļas buljonam noteikti jāpievieno želatīns. Tātad, kā izvārīt gardu auksto gaļu un kādus gaļas gabaliņus izvēlēties, lai buljons recētu bez želatīna pievienošanas? Padomus sniedz portāla Adme.ru autori.

Klasiskais galerta sastāvs


Foto: Shutterstock

Gaļas mērcēšana


Foto: Shutterstock

Gaļas vārīšana


Foto: Shutterstock

Tauku nosmelšana


Foto: Shutterstock

Galerta noformēšana


Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!