Foto: Shutterstock

Dienu var sākt ne tikai ar vēršaci, putru vai sviestmaizēm, bet arī ar veselīgiem, sulīgiem un sātīgiem dārzeņu salātiem. Mēs, iedvesmojoties no thekitchn.com, apkopojām piecus vērtīgus padomus, kas tavus brokastu salātus padarīs vēl gardākus.

Pievieno olu

Foto: Shutterstock

Olas ir brokastu klasika. Bet tās var izmantot arī kā lielisku papildinājumu salātiem. Dārzeņu salāti iegūs papildus garšas nianses, ja tiem pievienosi mīksti vārītu olu, turklāt pēc šādu salātu baudīšanas ilgāk saglabāsies sāta sajūta. Nākamreiz pamēģini salātus uzlabot ar omletes strēmelītēm vai cieti novārītas olas šķēlēm.

„Labie” un „sliktie” tauki

Olīveļļa, avokado, zemesrieksti vai mandeles satur daudz mononepiesātināto taukskābju, kas kavē asins trombu veidošanos un iekaisuma procesus organismā. To regulāra lietošana uzturā mazina sirds un asinsvadu saslimšanu risku. Tādēļ "labie" rieksti, eļļas un avokado ir kā rādīti, lai tos izmantotu veselīgu salātu pagatavošanai.

Ar drupinātu kazas siers, "rokforu" vai kraukšķīgām bekona šķēlītēm nevajadzētu pārlieku aizrauties, bet pāris reizes nedēļā vari sevi palutināt, ar kādu no šiem gardumiem uzlabojot savus brokastu salātus. Turklāt pietiks ar pavisam nelielu daudzumu, jo tiem piemīt ļoti intensīva garša.

Izvēlies dažādību

Foto: Shutterstock

Kā pamatproduktu veselīgu zaļo salātu pagatavošanai var izmantot ne tikai veikalā nopērkamos salātlapu maisījumus vai Ķīnas kāpostu. Domā radoši un nebaidies eksperimentēt - arī arugula, kale kāposti, fenhelis, spināti un Briseles kāposti ir nogaršošanas vērti. Lai izvairītos no vilšanās, pārliecinies par jaunā, tev vēl nezināmā produkta garšu, iesākumā nogaršojot to bez piedevām. Un, ja saproti, ka eksperiments ir izdevies, vari savu "jaunieguvumu" droši miksēt ar tev jau zināmajām salātu sastāvdaļām.

Izmanto vakariņu pārpalikumus

Kāpēc gan brokastu salātu pagatavošanai neizmantot no vakariņām pāri palikušo vistas fileju vai strēmelītēs sagrieztu karbonādi? Arī iepriekšējā dienā grilētie dārzeņi, rīsi, kuskuss, pupas, grūbas, vārītie kartupeļi vai makaroni būs noderīgs salātu papildinājums.

Liec salātiem kraukšķēt

Foto: Shutterstock

Treknie salāti ar majonēzi un bagātīgu krējuma piedevu lai paliek svētku reizēm. Ikdienai daudz piemērotāki būs zaļie salāti. Piemēram, ledussalāti izceļas ar īpaši patīkamu, kraukšķīgi sulīgi un stingru struktūru. Papildus "kraukšķi" un pārsteiguma momentu salāti iegūs, ja tiem pievienosi grauzdētas sēklas, sasmalcinātus riekstus, salmiņos sarīvētus burkānus vai daiviņās sagrieztus brokoļus.

Nebaidies lapu salātiem pievienot arī augļus - gabaliņos sagriezti bumbieri, āboli, ananasa gabaliņi, mandarīnu šķēlītes, vīnogas un granātābolu sēkliņas piešķirs salātiem krāsu un svaigu, sulīgu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!