Poraina un uz mēles kūstoša medus kūka: gatavošanas knifi izcilam rezultātam
Foto: Shutterstock

Medus kūkas recepte esot radusies vairāk kā pirms 200 gadiem, kad kāds pavārs izgudrojis šo izcili gardo desertu kā īpašu pārsteigumu imperatora Aleksandra I mīļotajai sievai. Diemžēl pavāra vārds ar laiku ir nogrimis nebūtībā, savukārt viņa veikums – medains biskvīts –, kas kārtu pa kārtai mijās ar maigu skābā krējuma krēmu, ir iemantojis pasaules slavu. Noskaidrosim, kā tad pareizi gatavojama gardā medus kūka.

Ne vienai vien saimniecei pūrā ir sava īpašā medus kūkas recepte, kas mantota no mammas vai pat vecmāmiņas, jo visiem taču ir zināms, ka pašceptas kūkas garšo daudz labāk par veikalā nopērkamajām, turklāt nav mazsvarīgs arī tas fakts, ka mājas darinājumiem netiek pievienoti garšas pastiprinātāji, mākslīgās krāsvielas, konservanti un citas nevēlamas piedevas. Ja medus torti gatavosi no kvalitatīvām sastāvdaļām, tā arī bez dažādiem garšas uzlabotājiem garšos vienkārši pasakaini.

Lai pagatavotu medus kūkas mīklu, tev būs nepieciešams nedaudz medus, olas, cukurs, sviests (to nebūtu ieteicams aizstāt ar margarīnu), milti un cepamais pulveris, skaidro portāls "Edimdoma".

Mīklas gatavošanas darba gaita

Iesākumā karsta ūdens peldē izkausē medu, ja tas ir sacukurojies. Tad pievieno cukuru un sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno masai iepriekš sakultas olas, cepamo pulveri un pāris karotes miltu. Ar mikseri kul, līdz masa ir viendabīga, bez kunkuļiem. Biskvīta plāksnes, kas būs ceptas no karsta ūdens peldē gatavotas mīklas, būs īpaši mīkstas un porainas. Izņem bļodu no ūdens peldes un pakāpeniski pievieno pārējos miltus, turpinot kulšanu, līdz visi milti iemaisīti un mīkla ir rullējama. Saritina mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz aptuveni 40 minūtēm.

Interesanti, ka vācieši mēdz pievienot medus tortes mīklai raugu, bet ir arī receptes bez olām un sviesta.

Lasi tālāk un uzzini knifus, kā pareizi pagatavot krēmu un izcept biskvīta plāksnes.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka