Lai sasildītos, pirms došanās pilsētā sagaidīt Jauno gadu, garšīgs karstvīns būs īstā dzēriena izvēle. Svētku noskaņas radīšanai dzēriena pasniegšanas veids ir tikpat svarīgs kā tā saturs. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa "Tima Minta Ziemas Piens" smaidīgais bārmenis Didzis, dalījies ieteikumos, kā pagatavot vienlīdz gardu un skaistu karstvīnu, ko var pasniegt tik vienkāršā traukā kā burciņa.

Lai izdotos garšīgs un kvalitatīvs karstvīns, nepietiks tikai uzsildīt veikalos nopērkamo, jau gatavo karstvīnu. Taču tas lieliski noderēs kā viena no sastāvdaļām!

Trīs gardu un kūpošu burciņu pagatavošanai nepieciešami ap 500 ml sula, 250 ml pussauss sarkanvīns un 500 ml karstvīns. Ideālo garšu sniegs vīnogu un upeņu sulas maisījums. Ja vēlies skābāku – izmanto tikai upeņu, ja saldāku – vīnogu sulu.

Lai piešķirtu dzērienam saldeni skābu nokrāsu, pa 50 ml pievieno grenadīna un laima sīrupus. Laima vari aizstāt ar cidoniju, upeņu vai citu pašgatavotu skābenu ogu sīrupu. Proporcijas var mainīt atkarībā no garšas vēlmēm.

Trīs dzērienu burciņu pagatavošanai nepieciešamas apmēram sešas krustnagliņas, kanēļa standziņa, viens gabaliņos sagriezts apelsīns bez mizas, trīs tējkarotes karstvīna garšvielu maisījums, kā sastāvā ir dažādi rieksti, ingvera pulveris un kaltētas citrusaugļu miziņas. Krustnagliņas un kanēļa standziņu pirms pasniegšanas no dzēriena izņem.

Kad karstvīna sastāvdaļas samaisītas kopā, liec katliņu sildīties uz lēnas uguns. Uzkarsē līdz aptuveni 80 grādiem (tā, lai nesāk vārīties), tad uzliec vāciņu un ļauj dzērienam "ievilkties". Tikmēr dodies pie sava skapja un sameklē pašus skaistākos pavasara lakatiņus, paņem arī 2 košākās saspraudes.

Vai Tev ir sava formula, ko darīt ar vīna pudeļu sietiņiem, kamēr tie nesargā pudeli? Tagad būs! Sameklē divus sietiņus dažādās krāsās, košākajam pieskaņo atlasa lentīti.

Ietērp savas dzērienu burciņas, pirms salej tajās karstvīnu, un pārsteidz savus mīļotos ar oriģinālu noformējumu!

Rokdarbu mīļotāji var uzadīt vai uztamborēt īpašas "cepurītes" burciņām. Tādas tiek izmantotas arī "Tima Minta Ziemas Piens" tirdziņā, un šādi izdekorētās burciņās var pasniegt arī tēju vai citu silto dzērienu katru dienu.

Karstvīnu burciņās varēs nobaudīt turpat Vecrīgā uz vietas, Vecgada pasākumā Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā 31. decembrī no pulksten 19, kurā uzstāsies Artis Volfs, grupa "Flame And The Rolltones" un dīdžejs Toms Grēviņš. Pasākumā ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!