Revidējam sēņu krājumus: kā izmantot kaltēto, marinēto un saldēto rudens lomu
Foto: Shutterstock

Tūdaļ, tūdaļ varēsim jau plūkt pašu izaudzētos labumus dārzā un siltumnīcā, taču, kamēr vēl jāsavalda nepacietība un jāiztiek ar importētajiem dārzeņiem, augļiem, ogām, pievērs uzmanību konservējumu krājumiem. Varbūt saldētavā izmisīgi savu kārtu gaida saldētās gailenes? Bet konservu plauktā marinētās sēnes vēl nav atradušas pielietojumu? Pēdējais laiks celt galdā šos rudens laikā salasītos labumus!

Kaltētas sēnes

Revidējam sēņu krājumus: kā izmantot kaltēto, marinēto un saldēto rudens lomu
Foto: Shutterstock

Lai arī šis nav tas populārākais sēņu sagataves veids vēlākiem mēnešiem, visai laba metode, kā saglabāt prāvu sēņu daudzumu. Taču tad, kad kaltētās sēnes jau sapildītas burkās vai maisiņos, gan ideju par to izmantošanu vairs nav tik daudz. Taču no domas, ka kaltētas sēnes nevar pienācīgi izmantot, vajadzētu atbrīvoties. Kaltēto meža lomu tieši var izmantot vislabāk dažāda veida receptēs – tās garšos izcili kādā krēmīgā mērcē, ko var pievienot makaroniem, kartupeļu biezenim vai kādam sacepumam.

Tāpat kaltētās sēnes tieši piešķirs to labāko garšu krēmzupām un dzidrajām zupām, tāpēc nesmādē šo labumu un noteikti izmanto to, kamēr vēl ēdienkartē nav svaigie dārza labumi. Šeit atradīsi izcili vienkāršu un gardu veidu, kā kaltētās sēnes pievienot zupai.

Kaltētās sēnes ļoti labi atgādinās rudens garšu, ja pagatavosi žuljēnu, sāļo pīrāgu uz smilšu mīklas pamatnes, krēmīgu risoto vai arī pamatīgu sautējumu ar liellopa gaļu un saldo krējumu. Vai esi iedomājies, ka kaltētās sēnes visai labi derēs arī pildītos kāpostos? Te atradīsi recepti arī šādam izpildījumam!

Kaltētajām sēnēm jāatceras viens noteikums – ja pievienosi tās kaltētā veidā, neiegūsi nedz izteiksmīgo garšu, nedz smaržu. Tāpēc pirms tam kaltētās sēnes aplej ar verdošu ūdeni, kādu brīdi pamērcē, tad caurdurī noskalo un izmanto jau mīkstas, sagriežamas un viegli sakožamas pēc sirds patikas.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka