Saldais eksperiments: kā no konservēto zirņu šķidruma pagatavot bezē
Foto: DELFI

Nebūt neesmu regulāra vegānu ēdienu gatavotāja, taču fakts, ka no konservēto turku zirņu ūdens, kas parasti tiek bez žēlastības izliets, var pagatavot bezē, mani pārsteidza. Jāatzīst, ka līdz pat pēdējam brīdim diezgan skeptiski raudzījos uz šo alternatīvu, tomēr rezultāts pārliecināja gan mani, gan visus citus, kas to pagaršoja, tāpēc nevaru nepadalīties ar recepti.

Kas ir ''aquafaba''?

Ja par šo faktu dzirdi pirmo reizi, tad te būs skaidrojums. Kulināro entuziastu vidū pēdējā laikā viens no populārākajiem jēdzieniem ir ''aquafaba'', kas pēc būtības ir konservēto zirņu vai pupiņu šķidrums olbaltuma aizstāšanai. Vegānu ēdienu piekritējiem šis noteikti ir liels atklājums, jo no tā varot pagatavot ne vien bezē, bet arī majonēzi (arī to es noteikti izmēģināšu un ziņošu par rezultātiem), mocarella, makarūnus un citus gardumus, kur vien nepieciešams olbaltums. Vairāk par pupiņūdeņa brīnumaino izmantošanu lasi šeit.

Saldais eksperiments: kā no konservēto zirņu šķidruma pagatavot bezē
Foto: Shutterstock

Kas nepieciešams?

Bezē gatavošanā jau tā vajag ļoti maz produktu, lai no ledusskapī teju vienmēr atrodamām lietām pagatavotu saldos, gaisīgos cepumiņus. Arī šis nav izņēmums. Vajadzēs šķidrumu no bundžiņas turku zirņu (varot izmantot arī balto pupiņu nolējumu un šķidrumu, kas palicis pāri, vārot kaltētās pupiņas/zirņus), cukuru (vēlams pūdercukuru), šķipsnu sāls un piedevas pēc izvēles.

Tā kā sniegs aiz loga uzjundīja Ziemassvētku sajūtu, es izmantoju kanēli un atradu pielietojumu ''Absolūts ēd'' ābolu pulverim. Bet var pievienot arī vaniļas cukuru, lavandu, riekstus, šokolādes vai mandeļu skaidiņas, riekstus un daudz ko citu.

Sastāvdaļas

Šķidrums no bundžiņas konservētu turku zirņu (aptuveni 150 g)
300 g cukura
1,5 tējkarote malta kanēļa
2 tējkarotes ābolu pulvera

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka