Foto: Shutterstock

Jo laukā kļūst aukstāks, jo biežāk gribās iedzert karstu, smaržīgu un labu tēju. To ir pareizi jāmāk pagatavot, īpaši, ja melnās tējas vietā vēlies augļu vai zāļu tēju, kas sasilda, bet neuzbudina. Interesantus padomus tējas vārīšanai atradām izdevumā Gazeta.ru.

Kvalitatīva tēja automātiski nenozīmē to, ka tā ir beramā tēja, vai to, ka paciņu tēja būtu nekvalitatīva. Turklāt tējas kvalitāte nav atkarīga no tējas lapiņu izmēra, bet gan no to savākšanas apstākļiem un pārstrādes tehnoloģijas.

Patiesībā lielas, vidējas un maziņas lapiņas vienai kompānijai parasti ir viena un tā pati tēja. Tējas paciņās liek vismazākās, salūzušās lapiņu daļas, bet tas nenozīmē, ka tie ir nederīgi putekļi un nezināmi svešķermeņi, kā bieži tiek uzskatīts. Paciņu tējas mazās daļiņas ātri atdod savu aromātu un garšu, līdz ar to tēja būs gatava daudz ātrāk. Lielās lapas prasa ilgāku kontaktu ar karstu ūdeni un dziļākas zināšanas tējas vārīšanas mākslā.

Pieci padomi tējas vārīšanai

Foto: Shutterstock

Lai būtu pārliecināta un droša par tējas kvalitāti, izvēlies pazīstamus tējas ražotāju zīmolus, bet tas nenozīmē, ka mazāk pazīstamiem ražotājiem nevarētu būt kvalitatīva tēja. Tādēļ ik pa laikam eksperimentē un nogaršo dažādas tējas.

Kā pagatavot aromātisku un garšīgu tēju? Tev noderēs sekojošie padomi:

Nopirkto tēju glabā hermētiski noslēdzamā traukā - vēsumā un sausumā.

Lieto parasto krāna vai akas ūdeni. Tāds ūdens ir neitrāls un vispiemērotākais tējai. Nelieto minerālūdeni. Ja nav iespēja dzeramo ūdeni iegūt no krāna, tad izvēlies ūdeni bez gāzes un bez minerālsāļiem.

Ūdeni tikai uzvāri un ļauj mirkli karstumam atlaisties. Ja nepieciešams to kādu mirkli vārīt, centies nepieļaut ūdens vārīšanos ilgāk par 2-3 minūtēm.

Pirms tējas apliešanas kanniņu izskalo ar karstu ūdeni, lai to sasildītu.

Kad tēja ir aplieta, tai nepieciešams atpūsties. Ja vēlies uzmundrinošu tēju, tad neļauj tai ievilkties ilgāk par 2-3 minūtēm, bet, ja vēlies nomierinošu tēju, tad tējai jāatpūšas vismaz 5 minūtes.

Novembra sildošā tēja

Foto: Shutterstock

Tējas sastāvdaļas vienai krūzītei: 100 g bumbieri, 2 kanēļstandziņas, 1 tējkarote laima sulas, 1 tk. jasmīnu zaļās tējas, 200 ml ūdens.

Smalki sagriez bumbieri un saspaidi ar dakšiņu vai sablendē. Aplej jasmīnu tēju, tai pievieno laima sulu, bumbieru putriņu un kanēļstandziņas. Ļauj tējai ievilkties 10-15 minūtes. Baudi novembri!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!