Septiņas liktenīgas kļūdas, ko nedrīkst pieļaut, cepot kotletes
Foto: Shutterstock

Katrs, kurš kaut reizi cepis kotletes, zina, cik viltīga ir šī teorētiski pavisam vienkārši pagatavojamā ēdiena daba: kaut viss tiek darīts kā nākas, vārds vārdā sekojot vecmāmiņas receptei, rezultāts ne tuvu nelīdzinās omītes ceptajām kotletēm, kas bija tik gardas, ka mēli var norīt. Lieta tāda, ka pieredzējušas saimnieces, gatavojot kotletes, ņem vērā vairākus knifiņus, kurus, kā likums, nekad neiekļauj receptes aprakstā, jo viņām šķiet, ka šīs "nenozīmīgās" nianses ir zināmas pat pirmklasniekam.

Lai labotu šo vēsturisko netaisnību, atklāsim portālā "Aif" publicētos Maskavas restorāna "Marivanna" šefpavāra Viktora Lobzina ieteikumus, kā, cepot kotletes, izvairīties no septiņām biežāk pieļautajām kļūdām, kas neglābjami bojā kotlešu garšu, formu un – pats svarīgākais – sulīgumu.

Kļūda Nr.1 : Pārāk šķidra gaļas masa

Septiņas liktenīgas kļūdas, ko nedrīkst pieļaut, cepot kotletes
Foto: Shutterstock

Nereti gadās, ka čaklā saimniecīte, gatavojot kotlešu gaļas masu, pārcenšas, pievienojot pārlieku daudz olu, piena, ūdens vai citu sastāvdaļu, kas padara masu pārāk šķidru. Tad tiek mēģināts glābt situāciju, liekot klāt rīvmaizi, mannu, miltus u.c., lai padarītu masu vieglāk veidojamu, tomēr patiesība ir tāda, ka pārāk daudz nevajadzīgu piedevu tikai sabojās kotlešu garšu.

Kā tad rīkoties lai "nepāršautu pār strīpu"? Galvenais – saglabā vēsu prātu. Ja kotlešu masai jau ir pievienots receptē paredzētais rīvmaizes, mannas vai maizes daudzums, bet šķiet, ka masa pat pēc rūpīgas mīcīšanas ir pārāk šķidra un grūti formējama, tad pamēģini to vismaz uz stundu (vēl labāk – uz 2-3) ielikt ledusskapī. Pirmkārt, gaļā esošie tauki sastings un masa kļūs saturīgāka un elastīgāka, otrkārt – pa šo laiku pievienotā maize uzsūks sevī lieko šķidrumu.

Lasi tālāk un uzzini, kādas ir vēl sešas muļķīgas kļūdas, ko pieļaujam, gatavojot kotletes.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka