Septiņas vienkārši pagatavojamas mērces, kas padarīs kotletes sulīgākas un gardākas
Foto: Shutterstock

Sulīgas kotletes ar gardu mērcīti nu reiz ir tas ēdiens, kas smeķē teju visiem gaļēdājiem. Mērce piešķir zeltainajām gaļas bumbiņām īpašu sulīgumu un jaunas garšas nianses. Kotletes vari gan pārliet ar mērci tieši pirms pasniegšanas, gan likt tās karstajā mērcē un pirms baudīšanas vēl pāris minūtes pasutināt. Lai iedvesmotu arī tevi pacelt kotlešu garšas īpašības jaunā līmenī, piedāvājam septiņas "Notefood" noskatītas variācijas par kotlešu mērces tēmu.

Vislabāk mērci gatavot tajā pašā traukā, kurā gatavotas kotletes. Šādi tā būs aromātiskāka un garšīgāka.

Lai milti, ko pievieno mērces iebiezināšanai, neveidotu kunkuļus, labāk tos pirms tam iejaukt nelielā daudzumā ūdens vai buljona, kārtīgi izmaisīt un tikai tad liet klāt pannas saturam. Ja tomēr mērcē ir redzami miltu kunkulīši, tad šo problēmu var viegli labot, izkāšot un iztrinot mērci caur sietiņu.

Ja mērces receptē paredzēta tomātu pastas pievienošana, vari to aizstāt ar svaigiem vai konservētiem tomātiem.

Kā piedevas pie kotletēm un mērces parasti pasniedz vārītus rīsus, griķus, kartupeļu biezeni, makaronus vai tvaicētus dārzeņus.

  • Tautas padomus un ieteikumus, kā uzcept gardum gardas kotletes, atklājām jau iepriekš – šajā rakstā, savukārt, izlasot šo rakstu, uzzināsi, kādas setiņas liktenīgas kļūdas nevajadzētu pieļaut, cepot kotletes

Nu pienācis laiks uzzināt septiņu gardu mērču receptes, kas tavas jau tā lieliskās kotletes padarīs vēl gardākas un sulīgākas nekā parasti.

Ātrā kotlešu mērce

Septiņas vienkārši pagatavojamas mērces, kas padarīs kotletes sulīgākas un gardākas
Foto: Shutterstock

Mērces pagatavošanai tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 30 g tomātu pastas;
  • viens sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 2 ĒK miltu;
  • viens burkāns;
  • 220 ml ūdens;
  • šķipsniņa melno piparu;
  • sāls pēc garšas;
  • 1 TK ķimeņu;
  • augu eļļa cepšanai.

Gatavošanas laiks: aptuveni 30 minūtes
100 grami mērces satur aptuveni 110 kilokalorijas.

Mērces gatavošana soli pa solim:

  1. Sīpolu nomizo, sagriež nelielos kubiņos;
  2. Ķiplokus nomizo, sagriež plānās plāksnītēs;
  3. Burkānus nomazgā, nomizo, sarīvē uz rupjās rīves;
  4. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus pāris minūtes, ik pa laikam apmaisot;
  5. Kad sīpoli kļūst zeltaini, pievieno burkānus un turpina cept vēl 3–4 minūtes;
  6. Pievieno dārzeņiem ķiplokus, sāli un cep vēl 2–3 minūtes, ik pa laikam apmaisot;
  7. Liek klāt tomātu pastu, piparus, ķimenes un visu samaisa;
  8. Pakāpeniski pievieno un iemaisa miltus;
  9. Pievieno ūdeni un maisa, līdz mērce ir vēlamajā konistencē;
  10. Vāra mērci uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka