Zaļumu sviestu saldētavā var glabāt līdz 6 mēnešiem, katru reizi no zaļumu sviesta standziņas ar siltu nazi nogriežot tik ripiņas, cik nepieciešams. Piedāvājam sešus nepastus veidus, kā aromatizēt sviestu, un ne tikai ar zaļumiem!
Sviests ar kinzu un laimu
Neparasta un ļoti garda kombinācija – sakul sviestu un sajauc ar kapātiem kinzas zaļumiem, pievienojot nedaudz laima sulu. Grauzdiņš ar kinzas, laima sviestu, tēja un gards baudas mirklis nodrošināts. Kinzas sviests lieliski saderēsies arī ar karstām pildītām gaļas pankūkām.
Sviests ar piparmetrām un citrona miziņu
Sakul vienu paciņu sviesta un pievieno vienu sauju smalki sakapātas piparmētras un miziņu no viena citrona. Piparmētru sviests atsvaidzinās tavu brokastu grauzdiņu, kā arī to var pasniegt ar pankūkām vai smērēt uz citronu kēksa šķēlēm, to var izmantot kā pamatu mazo kēksiņu glazūrai. Sakul piparmētru sviestu ar 400 g pūdercukura un 50 ml citronu sulas, līdz veidojas gluds krēms, un tad grezno kēksiņus.
Sviests ar timiānu un medu
Sakul vienu paciņu sviesta, pievieno lapiņas no dažiem timiāna zariņiem un 1 tējkaroti medus. Labi samaisi, līdz veidojas gluds krēms. Šādu timiāna, medus sviestu vari izmantot, cepot maizītes, par pamatu izmantojot kanēļmaizīšu recepti. Tikai kanēļa sviesta vietā lieto timiāna, medus sviestu. Sakuļot sviestu gaisīgās putās, vari greznot kēksiņus.
Timiāna, medus sviestu var izmantot, lai apsmērētu vistu pirms likšanas cepeškrāsnī, tā iegūsi sulīgu gaļu un kraukšķīgu, karamelizētu garoziņu.