Foto: Shutterstock
Daudzi vasaras deserti nav iedomājamai bez putukrējuma mākoņiem. Cik liela vilšanās namamātei, ja desertu izposta pārāk plāns vai pārkūlies putukrējums. Kādi ir perfekti sakulta putukrējuma noslēpumi?

Izmanto tikai treknu saldo krējumu


Sakult putās var tikai treknu saldo krējumu, tādu kuram ir 35 vai 36%. Jo krējums ir treknāks, jo tas sakulsies noturīgākās putās. Jo krējums ir svaigāks, jo to grūtāk sakult.

Kul aukstu saldo krējumu


Svarīgi, lai krējums būtu auksts un tiktu turēts ledusskapī līdz pēdējam brīdim pirms kulšanas. Ieteicams ledusskapī ielikt arī trauku, kurā tiks kults saldais krējums. Aukstajā traukā lej krējumu, pievieno cukuru un kuļ, kamēr veidojas stingras putas.

Izmanto krējuma kulšanai blenderi


Visefektīgāk krējumu var sakult nevis ar mikseri, bet gan ar blenderi, tad arī trauks var būt istabas temperatūrā. Vispiemērotākais būs galda blenderis ar asmenīšiem apakšā. Ielej blendera traukā krējumu, pievieno cukuru un vaniļu un ieslēdz blenderi. Skaistas mākoņu putas būs gatavas īsā laikā.

Putu noturīgumam pievieno maskarponi


Ja nepieciešams, lai putas būtu noturīgas un spētu ilgāku laiku greznot kūku, sajauc putukrējumu ar sakultu maskarponi. Maskarponi jāsasilda līdz istabas temperatūrai, tad to ar dakšiņu sakuļ, iecilā sakultu putukrējumu. Izmanto attiecības 1:3 vai 1:2 (maskarpone : putukrējumu). Jo maskarpone būs vairāk, jo krēms būs treknāks un noturīgāks.

Putukrējuma pielabošanai izmanto svaigu saldo krējumu


Ja vien putukrējums nav sakūlies sviestā, bet tas ir sakūlies tomēr par daudz un zaudējis glīto izskatu, to var pielabot, izmantojot dažas karotes nekulta svaigā krējuma. Pievieno krējumu un turpina īsu brīdi kult. Svaigais krējums izlīdzinās visus negludumus un pārvērtīs putukrējumu skaistās putās.
Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!