Sezonas produkts – mazsālītie gurķi: trīs metodes nevainojamam rezultātam 30 minūtēs

Sezonas produkts – mazsālītie gurķi: trīs metodes nevainojamam rezultātam 30 minūtēs
Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas mazsālīto gurķu šķēles, bez šaubām, ir populārākā uzkoda vasaras mēnešos, ko ceļam galdā gan kā piedevu kūpošiem jaunajiem kartupeļiem, gan šašlikam, gan kāri kraukšķinām tāpat vien. Pretoties gurķīšu maigi sāļajai, diļļaini upeņotajai garšai gluži vienkārši nav iespējams! Bēda tikai, ka parasti mieloties ar mazsālītajiem sakārojas “uz sitienu”, bet, kaut sālīšanas proces ir ātrs un vienkāršs, gaidīšanas process parasti ilgst vismaz diennakti. Sekojot mūsu ieteiktajām metodēm, varēsi mieloties ar vasarīgo delikatesi jau pēc 30 minūtēm.

Viens no ātrākajiem veidiem, kā iesālīt gurķīšus, ir tā sauktā maisiņa metode: mazgātiem un nosusinātiem gurķiem nogriež galiņus un pašus gurķus vairākās vietās sabaksta ar koka irbulīti. Liek dārzeņus polietilēna maisiņā, pievieno saujiņu sāls, sauju ledus, vēlamos garšaugus un ik pa laikam pakrata maisiņu. Kad ledus izkusis, gurķi būs gatavi kraukšķināšanai, portālam "Aif" atklāj Maskavas restorāna "Tarantino" un kafejnīcu tīkla "Ruccola" šefpavārs Viktors Apasjevs.

Sezonas produkts – mazsālītie gurķi: trīs metodes nevainojamam rezultātam 30 minūtēs
Foto: Shutterstock

Arī restorāna "LavkaLavka" šefpavārei Jeļenai Savčukai ir savs padoms pūrā: "Īpaši ātram rezultātam gurķus vispirms padauzi ar naža spalu – "sisti" gurķi ātrāk uzsūks marinādi, tad pārgriez tos gareniski uz pusēm, liec burkā un pārlej ar sālījumu, dubultojot sālījuma koncentrāciju – ierastajam ūdens daudzumam pievieno vairāk sāls un cukura, bet ķiplokus un garšaugus sasmalcini. Procesu paātrināt palīdzēs arī šļuciņa etiķa. Ja galda etiķa aromāts tev neiet pie sirds, tad aizstāj to ar maigo rīsu etiķi, citronskābi vai citrona sulu. Pēc pusstundas gurķīši jau būs viegli sālīti, bet pēc stundas – garšos nevainojami!"

Savukārt kafejnīcas "PaPaella" šefs Viktors Lobzins iesaka ātro gurķīšu tīkotājiem rīkoties šādi: "Gurķi iesālīsies daudz ātrāk, ja katru no tiem gareniski sagriezīsi 4-6 šķēlēs. Tad liec šķēles polietilēna maisiņā, pievieno sīki sakapātas dilles, sāli, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sakrati maisiņu un liec ledusskapī uz 30-40 minūtēm. Tas būs pietiekoši ilgs laiks, lai šķēlītes iesālītos."

Kad teorija apgūta, laiks ķerties pie prakses! Ja baidies izmēģināt Maskavas šefpavāru viltības, mazsālīto gurķīšu sezonas atklāšanai piedāvājam astoņas receptes no "Tasty" recepšu krājumiem.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka